Emil Ruusuvuori nappasi upean voiton ATP Challenger Tourilla – nousee uran parhaalle sijalle maailmanlistalla

Emil Ruusuvuori nappasi upean voiton ATP Challenger Tourilla – nousee uran parhaalle sijalle maailmanlistalla

Suomen Emil Ruusuvuori jyräsi Mallorcalla pelatun Rafa Nadal Openin voittajaksi ja 20-vuotias nuorukainen nousee sen myötä maailmanlistalla uransa huippulukemiin.

Turnausvoitto oli Ruusuvuorelle toinen ATP Challenger -tasolla. Ensimmäinen voitto tuli kesäkuussa Uzbekistanissa.

Matkalla Mallorcan turnauksen loppuotteluun Ruusuvuori (ATP-209) kaatoi kolme itseään korkeammalle sijoitettua pelaajaa: 3. kierroksella Yannick Madenin (ATP-121), puolivälierässä Pedro Martinezin (ATP-153) ja välierässä Alejandro Davidovich Fokinan (ATP-126).

Sunnuntaina pelatussa finaalissa suomalaispeluri suorastaan jyräsi italialaisen Matteo Violan (ATP-240), sillä loppunumerot kirjattiin vain 49 minuutin pelin jälkeen 6-0, 6-1.

– Aivan superhyvä päivä oli tänään! Kaikki meni suunnitelmien mukaan ja onnistuin lähes kaikessa. Täyden tuvan edessä pelaaminen oli upeaa – nyt ei voisi olla parempi fiilis, tyytyväinen Ruusuvuori kommentoi Tennisliiton tiedotteessa.

Ruusuvuori nousee ensi maanantaina US Openin jälkeen julkaistavalla maailmanlistalla 170. sijan paikkeille, mikä on samalla hänen uransa paras. Kyseistä sijoitusta on mahdollisuutta toki vielä petrata, sillä Ruusuvuori pelaa tällä viikolla Ranskassa Challenger Tourin kilpailun.

Emil Ruusuvuori: ATP-profiili

Jaa tämä:


Pelaajat:

Aiheeseen liittyvät julkaisut