Emil Ruusuvuori nousi huikaisevaan voittoon – ”Yksi urani parhaista nousuista”

Emil Ruusuvuori ATP tennis

Suomalainen tennistähti Emil Ruusuvuori eteni toiselle kierrokselle Cincinnatin Masters-turnauksessa.

Ruusuvuori selvitti viime viikolla karsintojen kautta tiensä pääsarjaan, joka käynnistyi maanantaina. Ensimmäisellä kierroksella vastaan asettuu yhdysvaltalainen Sebastian Korda, joka oli ennakkoon altavastaaja otteluun.

Suomalainen sai loistavan startin otteluun, sillä ensimmäinen erä kääntyi tiukkojen vaiheiden jälkeen Ruusuvuorelle 7-6.

Ruusuvuori johti toista erää jo breikillä 4-2, kunnes Korda sai pelinsä rullaamaan. Tuloksena oli se, että yhdysvaltalainen vei erän 6-4 ja siirsi ratkaisun kolmanteen erään.

Mainos alkaa

Korda näytti jo painelevan ottelusta jatkoon, sillä jenkki johti päätöserää numeroin 5-2. Myös 8. syöttövuoro oli Kordalle jo 30-0, kunnes Ruusuvuori löysi sisäisen taistelijansa. Suomalaispeluri piti syöttönsä, mursi ja piti uudelleen syöttönsä nousten jo tasoihin. Ruusuvuori ei enää antanut otteen lipsua, vaan nappasi myös kaksi seuraavaa peliä nimiinsä ja varmisti otteluvoiton lukemin 7-5. Kyseessä oli Ruusuvuoren uran ensimmäinen voitto Masters-tasolla.

– Olin todella lähellä jo toisessa erässä, mutta epäonnistuin pahasti ja kadotin otteeni totaalisesti. Yksi urani pahimmista mokista, mutta samalla yksi urani parhaista nousuista. Aikamoinen vuoristorata koko ottelu. Vastustaja oli myös selvästi tehnyt kotiläksynsä ja pelasi hyvin. En pelannut niin hyvin kuin pystyin, mutta sain hoidettua homman, kertoi Ruusuvuori Tennisliiton tiedotteessa.

Suomalaisen seuraava vastustaja on maailmanlistalla sijalla 8 oleva Matteo Berrettini. Ottelu on katsottavissa ilmaiseksi. Tässä live stream Emil Ruusuvuori-Matteo Berrettini -otteluun!


Pelaajat: