Emil Ruusuvuoren fantastinen meno jatkuu – eteni jo 16 parhaan joukkoon Miamissa

Emil Ruusuvuori emil ruusuvuoren Miami Mikael Ymer - pallomeri.net

21-vuotiaan Emil Ruusuvuoren loistava vire jatkui Miamin ATP Masters -turnauksen kolmannella kierroksella, kun hän kaatoi Ruotsin Mikael Ymerin erin 2-1.

Helpolla voitto tästä ”Suomi-Ruotsi-maaottelusta” ei todellakaan tullut, sillä matsi venyi yli parituntiseksi, ja voittolukemat kirjattiin Ruusuvuoren hyväksi lopulta lukemin 4–6, 6–1, 7–5.

Suomalaispeluri oli jo viemässä ottelua selvästi nimiinsä hieman aiemminkin – tai siltä ainakin näytti – kun hän pääsi syöttämään 5-2-johtotilanteessa kolmannessa erässä. Ymer kuitenkin onnistui vielä kirimään rinnalle ja taipui lopulta vatsta kelpo taistelun jälkeen.

Mainos alkaa

– Erikoinen ja haastava tilanne se on, kun vastustaja tulee rinnalle takamatkalta. Hermot iskivät päälle, kun ei heti saanut suljettua ottelua. Samaan aikaan vastustaja aisti tilanteen ja paransi myös. Onneksi sain lopulta hoidettua, Ruusuvuori sanaili Tennisliiton tiedotteen mukaan.

Ruusuvuori on maailmanlistan sijalla 83, Ymer puolestaan sijalla 95.

”Siitä tulee hauska ottelu”

Seuraavalla kierroksella Ruusuvuoren vastustajaksi asettuu Italian Jannik Sinner, joka on maailmanlistan 31. sijalla.

– Kohtasimme reilu vuosi sitten. Olemme pelanneet molemmat sen jälkeen paljon tennistä sekä kehittyneet molemmat. Siitä tulee hauska ottelu, Ruusuvuori ennakoi Tennisliiton sivuilla.

Käynnissä oleva turnaus on Ruusuvuorelle vasta uran toinen korkeimmalla ATP Masters 1000 -tasolla. Kerta on samalla ensimmäinen, kun hän yltää 16 parhaan joukkoon. Masters-kisat ovat arvoasteikossa korkeimmalla heti Grand Slamien jälkeen.

Toisella kierroksella Ruusuvuori oli järjestänyt melkoisen sensaation, kun hän onnistui voittamaan maailmanlistan seiskapaikalla olevan Alexander Zverevin.

Suomi-Ruotsi-maaottelu päättyi Emil Ruusuvuoren voittoon:


Pelaajat: