Huiman SHL-kauden pelannut Emil Larmi valmistautuu kotikisoihin – heittää kovan lupauksen MM-kullasta

Emil Larmi

Suomalaismaalivahti Emil Larmi pelasi täydellisen kauden Ruotsin SHL:ssä, jossa mies johdatti Växjön mestariksi.

Larmi ei olisi voinut paremmin seurajoukkueessa suorittaa, sillä maalivahti pelasi mielettömät pudotuspelit ja valittiin ansaitusti MVP:ksi. Yllätyksenä huippukausi ei suinkaan tullut, vaan taustalla on iso määrä työtä, joka nyt toi palkinnon.

– Tulos on aina seurausta tehdystä työstä. Kehitys ja vielä vähemmän tulokset seuraa lineaarista käyrää. Joskus tulee isompia askelia eteenpäin ja joskus pientä takapakkia. Itselle mikään ei silti ole ollut yllätystä ja tiennyt kyllä pystyväni näin pelaamaan, Larmi kommentoi Pallomeri.netin haastattelussa.

Mainos alkaa:

Växjö halusi kiinnittää Larmin jo hyvissä ajoin seuraaville kausille, sillä suomalainen allekirjoitti tammikuussa kevääseen 2025 asti kestävän jatkosopimuksen.

– Oon nauttinut tosi paljon pelaamisesta SHL:ssä ja Växjössä. Organisaatio on kuitenkin ihan Euroopan huipulla. Mahdollisuus menestyä ja sitä myös odotetaan. Koen sen olevan paras paikka viedä itseäni eteenpäin. Tuttu ympäristö helpottaa tulevaa myös perheenlisäyksen kannalta, puolisonsa kanssa esikoista odottava Larmi jatkaa.

“Saan varmasti sen, minkä ansaitsen”

Suomalaisvahti on voittanut mestaruudet nyt sekä Liigassa että SHL:ssä, joten Larmi todellakin tietää, mitä menestyminen molemmissa sarjoissa vaatii. Samalla hän on hyvä mies kommentoimaan sitä, miten sarjat eroavat toisistaan.

– Nopeus ja taitotaso on stepin Suomea edellä. Pelin vaade on maalivahdin kannalta huomattavasti lähempänä esimerkiksi maajoukkuepelejä kuin Suomessa. Itselle ero Suomeen on myös siinä, että olen ensimmäistä kertaa uralla oikeasti yhdessä sarjan kärkiseuroista, jolta myös odotetaan paljon, Larmi kommentoi SHL:n ja Liigan eroja.

Emil Larmi on kertaalleen käynyt kokeilemassa siipiään Pohjois-Amerikassa, mutta tuolloin vastuuta Pittsburgh Penguinsissa ei tullut. Uran parhaimmat vuodet ovat kuitenkin vielä edessä, sillä ikäähän on vasta 26 vuotta.

Onko kiikarissa kokeilla vielä joskus siipiä NHL:ssä?

– Unelma tottakai. Oma asennoituminen on kuitenkin entistä enemmän vain tässä hetkessä. Keskityn siihen missä nyt ollaan ja itseni eteenpäin viemiseen juuri nyt. Muut asiat tapahtuvat, jos ovat tapahtuakseen. Loppujen lopuksi saan varmasti sen minkä ansaitsen. Suunta on kuitenkin oikea, Larmi kommentoi mahdollista NHL-unelmaa.

Unelma MM-kotikisoista toteutuu

Larmin loistava kausi huomioitiin myös Leijonien johdossa, sillä Växjö-vahti sai ansaitusti kutsun maajoukkueen matkaan. Luvassa on enää viimeiset harjoitusottelut ennen odotetun turnauksen alkua. Moni taistelee vielä pelipaikoista, mutta maalivahtiosasto on lyöty lukkoon, sillä Jukka Jalonen valitsi mukaan Larmin lisäksi Christian Heljangon ja Jussi Olkinuoran.

– Leijonapaita on aina ollut itselle se pikkupojan iso unelma. Kotikisat vielä isompi. Mun haaveet tän suhteen on menestyä joukkueena. Periaatteessa se ja sama, kuka siellä tolppien välissä on. Joukkueen tarina tulee ensin. Haluan saada vain mitattua itsestäni kaiken irti ja autettua joukkuetta niin paljon kuin mahdollista. Parhaiten sitä autan tuetenkin tolppien välissä ja tiedän kyllä oman tasoni siihen riittävän hyvin, Larmi kuvailee fiiliksiä viikko ennen kotikisojen alkua.

Växjön mestaruuden jälkeen julkisuuteen pamahti kuvia, joissa suomalaisvahdin yläkroppa oli maalattu kultaisella maalilla. Jos Suomi juhlii maailmanmestaruutta, niin ainakin Larmilla on selvät sävelet ulkonäköön liittyen.

– Kaikille Käärijän pottatukat!


Pelaajat: