EM-kisojen liput kiinnostivat – Peräti 1,8 miljoonaa fania haki tikettiä Pietarin matseihin

otteluohjelma Ranska-Suomi Puola-Suomi Irlanti-Suomi Huuhkajien jalkapallon EM-kisoissa EM-kisojen Uefa Kreikka-Suomi Huuhkajien Huuhkajat Suomi Teemu Pukki Urheilukalenteri huuhkajat / Pallomeri.net
Kuva: Getty Images

Futiksen EM-kisojen liput olivat kuumaa tavaraa, sillä pelkästään Pietarin otteluihin itselleen paikkaa koitti saada yli 1,8 miljoonaa ihmistä, mikä on 7 kertaa yli stadionin kapasiteetin.

Asiasta kertoi Uefalta saamiinsa tietoihin nojaten TASS.

Pietarin stadionilla pelataan kolme alkulohkon ottelua sekä yksi puolivälierä.

Eniten Pietarin otteluista kiinnostusta keräsi B-lohkon kamppailu Venäjä-Suomi. Lipun saaneista 71,8 prosenttia oli Venäjältä ja 20,3 prosenttia Suomesta.

Mainos alkaa

Belgialaisia EM-kisapelit eivät ainakaan alkulohkon osalta tunnu juurikaan kiinnostavan, sillä Suomen ja Belgian otteluun puolet hakemuksista tuli Venäjältä, kolmannes Suomesta ja vain hiukan yli viisi prosenttia Belgiasta. Belgian ja Venäjän matsiin venäläiset puolestaan saivat peräti 83,3 prosenttia paikoista.

Uefan mukaan tuleviin EM-kisoihin saapui yhteensä huimat 28,3 miljoonaa lippuhakemusta, mikä on tuplamäärä Ranskan EM-kisojen 2016 määriin verrattuna.

Futiksen EM-kisat käynnistyvät perjantaina 12. kesäkuuta. Huuhkajien ensimmäinen ottelu on edessä lauantaina 13. kesäkuuta, kun se kohtaa Kööpenhaminassa Tanskan.


Joukkueet: