Tässä ovat EM-kisojen neljännesvälieräparit – Englanti-Saksa avauskierroksen herkkupalana

Englanti ja Saksa kohtaavat EM-kisojen neljännesvälierissä / Pallomeri.net

Jalkapallon EM-kisojen neljännesvälieräparit varmistuivat myöhään keskiviikkoiltana. Ennalta herkullisin on Englannin ja Saksan kohtaaminen.

Keskiviikkoiltana varmistui se, että mitkä maat mahtuivat EM-kisojen kuudentoista parhaan joukkoon. Parit vaikuttavat päällisin puolin pitkälti hyvin tasaisilta, mutta pari ennalta varsin epäsuhtaista Daavid vastaan Goljat -tyyppistäkin otteluparia löytyy.

Näistä räikein on juhannuspäivänä pelattava ottelu, jossa huimaa turnausta pelaava Italia kohtaa ensimmäistä kertaa alkulohkosta jatkavan Itävallan. Vain hieman maltillisempi epätasapaino löytyy tulevan maanantain iltaottelusta, jossa Ranska saa vastaansa Sveitsin. Toki asetelmat ovat onneksi vain asetelmia ja peli ratkaistaan kentän puolella.

Neljännesvälierien herkkupalana voidaan huoletta pitää Englannin ja Saksan välistä taistoa, joka pelataan tiistaina alkuillan otteluna. Lontoon Wembleyllä pelattavassa ottelussa Englannin olisi pystyttävä kaatamaan arkkivihollisensa edetäkseen kohti suurta unelmaa EM-turnauksen voitosta.

Englanti ja Saksa ovat kohdanneet arvokisojen pudotuspelivaiheessa viidesti. Englanti on voittanut Saksan vain kerran ja tämä tapahtui 1966 MM-finaalissa. Edellinen kohtaaminen tapahtui 2010 MM-kisojen neljännesvälierässä.

Edellinen EM-kohtaaminen onkin vuodelta 1996, jolloin Englanti hävisi Saksalle kotikisojensa välierän rangaistuspotkukilpailussa ja ratkaisevan epäonnistumisen joutui ottamaan kontolleen joukkueen nykyinen päävalmentaja Gareth Southgate, joten historiaa ja painolastia tässä parissa riittää kotijoukkueen vinkkelistä katsottuna.

Tässä ovat EM-kisojen neljännesvälieräparit:

La 26.6. klo 19:00 Wales-Tanska (Amsterdam)

La 26.6. klo 22:00 Italia-Itävalta (Lontoo)

Su 27.6. Klo 19:00 Hollanti-Tshekki (Budapest)

Su 27.6. klo 22:00 Belgia-Portugali (Sevilla)

Ma 28.6. klo 19:00 Kroatia-Espanja (Kööpenhamina)

Ma 28.6. klo 22:00 Ranska-Sveitsi (Bukarest)

Ti 29.6. klo 19:00 Englanti-Saksa (Lontoo)

Ti 29.6. klo 22:00 Ruotsi-Ukraina (Glasgow)

Puolivälierät pelataan 2-3.7, välierät 6-7.7. ja finaali 11.7. Välieristä eteenpäin kaikki ottelut pelataan Lontoossa Wembleyn stadionilla.

Tsekkaa myös: Ranskalaisfanit töhöilivät kunnolla – matkustivat EM-matsin perässä väärään maahan