EM-kisoissa yllätysten maanantai! – Espanja ei onnistunut murtamaan Ruotsin muuria

Ruotsin fanit em-kisoissa - pallomeri.net

Jalkapallon EM-kisoissa on menty kauttaaltaan melko yllätyksettömin lopputuloksin, mutta maanantaina tähän saatiin muutos kahden E-lohkon ottelun toimesta.

Alkuillan matsissa päästiin ensin todistamaan jymypaukkua, kun Slovakia onnistui kaatamaan Pietarissa pelatussa ottelussa Robert Lewandowskin tähdittämän Puolan lukemin 2-1.

Vieläkin suurempi yllätys oli luvassa Sevillan myöhäisillassa, kun jättimäisenä ennakkosuosikkina peliin lähtenyt Espanja jäi maalittomaan tasuriin Ruotsin kanssa.

Mainos alkaa

Ottelun kokonaiskuva oli käytännössä se, että Espanja piti palloa ja Ruotsi yritti järjestellä bussinsa niin, ettei siitä löytyisi läpimentäviä aukkoja. Tässä sinikeltaiset myös onnistuivat kelvollisella tavalla, ja maalivahti Robin Olsen piti huolta lopusta esittäen muutaman maailmanluokan pelastuksen.

Ruotsikin pääsi pariin kertaan iskemään Alexander Isakin toimesta äärimmäisen vaarallisesti, mutta lähinnä hyvä tuuri pelasti Espanjan takaiskumaalilta: ensin Isak laukoi avausjaksolla Espanjan puolustuksen kautta tolppaan, ja toisella nelivitosella hän puolestaan järjesti Marcus Bergille avopaikan, mutta tämä tuhri mahdollisuutensa.

Maalintekoyritykset merkattiin lopulta Espanjalle 17-4, ja pallonhallinta 75-prosenttisesti.