Näin EM-kisat jatkuvat – tässä pudotuspelikaavio ja otteluohjelma

EM-kisat (Georgia) miljardööri

Jalkapallon EM-kisat jatkuvat seuraavaksi neljännesvälierillä, joiden parit muodostuivat keskiviikkoiltana viimeisten lohkopelin myötä.

Jalkapallon EM-kisojen ensimmäisen pudotuspelikierroksen parit varmistuivat myöhään keskiviikkoiltana Suomen aikaa, kun F-lohkon viimeiset ottelut saatiin pelattua. Koska turnauksessa on vain kuusi lohkoa, eikä näin ollen jatkoon saada suoraan kahdeksalla jaollista määrää joukkueita, on viimeisen laajennuksen myötä päädytty siihen, että neljä parasta lohkokolmosta pääsee myös pelaamaan pudotuspelejä.

Tämä järjestelmä toi kosolti muuttujia vielä lohkovaiheen viime hetkille. Esimerkiksi A-lohkon kolmonen Unkari joutui odottamaan kohtaloaan useamman päivän verran. Lohkovaiheen viimeisenä iltana koettiin yksi EM-historian kovimmista yllätyksistä, kun Georgia voitti Portugalin ja nousi näin mukaan pudotuspeleihin.

Mainos alkaa:

Georgialle itselleen tämä tarkoitti sitä, että vastaan asettuu B-lohkon voittaja, kivikova Espanja. Georgian voitto sekoitti myös muiden osalta pakkaa. Suurimman kiitoksen Georgialle on velkaa Englanti, joka saa yllätystuloksen myötä vastaansa Slovakian eikä Hollantia, kuten oli todennäköistä. Romanialle, joka yllättäen voitti E-lohkon, teki Georgia puolestaan pahimman karhunpalveluksen. Jos Georgia ei olisi voittanut Portugalia, olisi Romania pelannut Sloveniaa vastaan, mutta nyt Romania saikin lohkovoitostaan palkinnoksi Hollannin.

Isoista jalkapallomaista ikävin arpa osui Ranskalle, joka saa vastaansa Belgian. Ranska alisuoritti alkulohkon otteluissa, mutta toisaalta niin teki Belgiakin. Silti Ranskalle oli tarjolla suotuisampiakin vaihtoehtoja, vaikka he Belgiaakin vastaan lähtevät otteluun ennakkosuosikkeina.

Kohtuullisen vahvasti alkulohkossa pelannut isäntämaa Saksa lähtee hyvistä asemista otteluun Tanskaa vastaan, vaikka juutit tuskin isännille mitään ilmaiseksi antavatkaan. Portugalille shokkitappio Georgialle toiminee hyvänä herätyksensä siitä miten käy, jos ennakkosuosikin asemassa jättää töitä tekemättä. Tämä on hyvä oppi muistettavaksi neljännesvälierien ottelussa Sloveniaa vastaan.

Sveitsi puolestaan saa vastaansa hallitsevan Euroopan mestarin Italian, joka tosin ei ole esiintynyt vielä erityisen vakuuttavasti. Sveitsi on osoittanut väläyksiä, jotka viittaavat jonkinasteiseen yllätysvalmiuteen. Italia lienee suosikki, mutta ei enää niin selkeä, kuin vielä parisen vuotta sitten olisi ollut.

Yksi ennalta mielenkiintoisimmista pareista on Itävalta-Turkki. Itävalta on vahvan lohkovaiheensa ansiosta tietenkin ottelun suosikki, mutta kysymys kuuluukin miten joukkue käsittelee nämä paineet? Turkki pääsee iskemään altavastaajana ja on vastaavissa tilanteissa ennenkin venynyt, joten ottelu on haastava pala ennakoitavaksi.

EM-kisat jatkuvat tällaisella pudotuspelikaaviolla:

Pudotuspelien otteluohjelma:

Neljännesvälierät
La 29.6. klo 19:00 Sveitsi-Italia
La 29.6. klo 22:00 Saksa-Tanska
Su 30.6. klo 19:00 Englanti-Slovakia
Su 30.6. klo 22:00 Espanja-Georgia
Ma 1.7. klo 19:00 Ranska-Belgia
Ma 1.7. klo 22:00 Portugali-Slovenia
Ti 2.7. klo 19:00 Romania-Hollanti
Ti 2.7. klo 22:00 Itävalta-Turkki

Puolivälierät
Pe 5.7. klo 19:00 Espanja/Georgia – Saksa/Tanska
Pe 5.7. klo 22:00 Portugali/Slovenia – Ranska/Belgia
La 6.7. klo 19:00 Englanti/Slovakia – Sveitsi/Italia
La 6.7. klo 22:00 Romania/Hollanti – Itävalta/Turkki

Välierät
Ti 9.7. klo 22:00
Ke 10.7. klo 22:00

Finaali
Su 14.7. klo 22:00

Tsekkaa myös: Täysin käsittämätön yllätyspaukku! – Georgia kaatoi Portugalin ja paineli EM-kisojen pudotuspeleihin