EM-finaali 2024: Espanja – Englanti | Kokoonpanot ja TV | 14.7. klo 22:00

Lamine Yamal EM-finaali
Kuva: Getty Images

EM-finaali 2024 pelataan Saksan Berliinissä sunnuntaina 14. heinäkuu klo 22:00. Ottelussa kohtaavat Espanja ja Englanti.

EM-finaali: Espanja – Englanti

Jalkapallon EM-turnaus huipentuu Berliinin Olympiastadionilla, jossa Espanja ja Englanti taistelevat Euroopan mestaruudesta. Ennakolta Espanja on hienoinen suosikki finaaliin, sillä maa on pelannut läpi EM-kisat mielettömän upeaa jalkapalloa. Englanti on kuitenkin todella inhottava vastustaja, sillä joukkue ei tunnu esittävän mitää ihmeellistä, mutta tästä huolimatta voittoja irtoaa tilille.

Välierissä Hollantia vastaan pelin kuva oli täysin samanlainen, sillä Englannilta ei toisella puoliajalla nähty oikeastaan yhtään mitään, mutta lisäajalla Ollie Watkins latasi voittomaalin ja vei Englannin finaaliin.

Mainos alkaa:

Espanja puolestaan kaatoi välierässä Ranskan lukemin 2-1. Ranska iski johtomaalin nopeasti pelin alussa, mutta lähes yhtä nopeasti Espanjalta nähtiin nousu rinnalle ja ohi. Ranska ei oikeastaan missään vaiheessa saanut kiriä aikaiseksi, vaan Rodrin johdolla Espanja tylsytti totaalisesti Ranskan tähdet.

Espanja ja Englanti eivät ole kuuteen vuoteen kohdanneet toisiaan, joten nykyiselle sukupolvelle kyseessä on ensimmäinen kohtaaminen. Näin ollen mitään dataa historiasta ei käytännössä ole saatavilla siitä, miten voimasuhteet ovat menneet.

Se on varmaa, että Englannissa kyseessä on valtaisa päivä, sillä maa ei ole koskaan voittanut Euroopan mestaruutta. Kolme vuotta sitten se pääsi finaaliin, mutta Italia oli vahvempi rankkarikisan päätteeksi. Nyt koittaa uusi mahdollisuus tehdä historiaa!

Finaaliveikkaus! – Palkintopotissa 10 000 €. Lue lisätiedot täältä!

Espanjan kokoonpano finaaliin:

Espanjan kokoonpanoa ei ole vielä julkistettu. Se päivitetään välittömästi julkaisun jälkeen tähän.

Englannin kokoonpano finaaliin:

Englannin kokoonpanoa ei ole vielä julkistettu. Se päivitetään välittömästi julkaisun jälkeen tähän.

Televisiointi

EM-finaali tulee suorana lähetyksenä Ylen kanavilta sekä Yle Areenasta. Lähetys käynnistyy jo tunti ennen finaalin alkua ennakkostudiolla, jossa käydään läpi ottelun asetelmia. Itse finaali pyörähtää vauhtiin klo 22:00. Ottelun selostaa Matti Härkönen.

Vedonlyönti

Esimerkiksi Coolbetin kertoimissa Espanja on nostettu hienoiseksi suosikiksi. Artikkelin kirjoitushetkellä Espanjan voitosta saa kertoimeksi 2.53, kun taas Englannin voitosta saa kertoimeksi 3.57.

Yksi mielenkiintoinen taistelu nähdään myös henkilökohtaisella puolella, sillä Espanjan Dani Olmo ja Englannin Harry Kane taistelevat kiivaimmin maalikuninkuudesta. Tällä hetkellä Coolbetilla Kanen voitto nostetaan todennäköisemmäksi, sillä hyökkääjän kerroin on 2.00. Sen sijaan Olmon kerroin on 2.65.

Sen sijaan kertoimissa todennäköisin vaihtoehto turnauksen parhaaksi pelaajaksi on vasta 16-vuotias Lamine Yamal, jonka kerroin on 2.50. Englannin riveistä kovin haastaja on Jude Bellingham, jonka kerroin on 9.00.