Komorilainen aitajuoksija MM-kisoihin, Elmo Lakka jäi rannalle – tästä IAAF:n päätöksessä on kyse

Komorilainen aitajuoksija MM-kisoihin, Elmo Lakka jäi rannalle – tästä IAAF:n päätöksessä on kyse

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF täydensi MM-kisoihin osallistuvien listaa, mutta aitajuoksija Elmo Lakka jäi rankingistaan huolimatta ulos Dohasta.

Erikoista tässä on se, että Lakka on MM-tilastossa 37. sijalle ja juoksijoita otettiin mukaan 40 kappaletta. Kuvaan astui kuitenkin IAAF:n niin sanottu solidaarisuussääntö.

Juoksijoita otettiin rankingin perusteella mukaan vain 35. Villi kortti puolestaan menee Oceanian mestarille ja mukaan pääsee myös neljä urheilijaa, joiden kotimaa voi ilmoittaa vain yhden mies- ja naisurheilijan haluamansa lajiin – ei kuitenkaan otteluihin, 10 000 metrille eikä 3 000 metrin estejuoksuun.

Lakan epäonneksi kaikki neljä paikkaa menivät juuri 110 metrin aitoihin. Mukaan otettiin Senegalin, Haitin, Laosin ja Komorin saarien edustaja.

Hieman absurdin tilanteesta tekee sekin fakta, että Komorin aiturilta löytyy tältä kaudelta yli sekunnin heikompi kellotus (14,67) kuin Lakan 13,49.

Lakka suhtautui ikäviin uutisiin kuitenkin hyvin.

– Säännöt ovat sääntöjä tällä kertaa, mutta olin kuin puulla päähän lyöty. Jatkossa täytyy pitää huoli, ettei niin enää käy, aituri totesi HS:lle.

Lue myös: Yleisurheilun MM-kisat 2019 Doha – ohjelma, aikataulu ja Suomen joukkue

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut