Elmo Lakka kärsii IBD-sairaudesta – ”Edelleen meinaan treenata kuin elukka!”

Elmo Lakka kärsii IBD-sairaudesta – ”Edelleen meinaan treenata kuin elukka!”

Viime syksynä Dohan MM-kisoissakin nähty yleisurheilija Elmo Lakka kertoi kertoi Instagram-tilillään, että hänellä on todettu haavainen paksusuolentulehdus.

- Semmoinen leima iskettiin tänään meikäläisen papereihin. Tauti ei näy mitenkään ulospäin, mutta se on parantumaton. Suomessa on tällä hetkellä n. 50 000 IBD-sairauksista kärsivää, ja määrä on valitettavasti vain kasvamaan päin, Lakka kirjoittaa Instagram-tilillään.

- Parantavaa hoitoa tautiin ei ole, mutta lääkityksen avulla oireet saadaan usein hallintaan.

Samassa pika-aituri kuitenkin totesi, että hänellä taudin oireet eivät onneksi ole pahimpaa sorttia – ja että tavoite on yhä juokseminen Tokion olympialaisissa.

– Edelleen meinaan treenata kuin elukka ja tehdä kovaa tulosta kohti omia unelmiani!

”Haluan tuoda näkyvyyttä sairaudelle”

Lakka myös korosti, ettei hänen ole ulostulollaan suinkaan tarkoitus voivotella omaa kohtaloaan.

-Mä oon sinut tämän asian kanssa. Haluan tuoda näkyvyyttä tällä näkymättömälle sairaudelle ja näyttää, että urheilua ja elämää ylipäätään pystyy ammattimaisesti toteuttaa ilman suurempia ongelmia.

Aiemmin IBD-sairaudestaan ovat julkisesti kertoneet muiden muassa jääkiekkoilijat Teemu Ramstedt ja Lauri Korpikoski.

Koko Elmo Lakan kirjoituksen voit lukea hänen Instagram-päivityksestä.

Katso myös: Video: Elmo Lakka voitti ennätyksellään SM-kultaa – kosi maalissa tyttöystäväänsä (2018)

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Colitis ulcerosa, haavainen paksusuolentulehdus eli krooninen koliitti. Semmoinen leima iskettiin tänään meikäläisen papereihin. 👹💩 Tauti ei näy mitenkään ulospäin, mutta se on parantumaton. Suomessa on tällä hetkellä n. 50000 IBD-sairauksista kärsivää ja määrä on valitettavasti vain kasvamaan päin. Tarkkaa syytä tähän ei osata sanoa. Oireina ripuli, veriset ja limaiset ulosteet sekä ulostamista edeltävät vatsakivut. Veriripulin jatkuessa anemia ja väsymys ovat yleisiä. Omat oireeni eivät onneksi ole pahimmasta päästä. Parantavaa hoitoa tautiin ei ole, mutta lääkityksen avulla oireet saadaan usein hallintaan. Minä en muutu mitenkään tän diagnoosin myötä, eikä meikäläisen tavoitteet muutu suuntaan eikä toiseen. Edelleen oon sama Elmo, joka juoksee aitaa ja tähtää Tokion olympialaisiin, ja siinä sivussa hoitaa muut bisneksensä jämptisti niinkuin aina ennen. Edelleen meinaan treenata kuin elukka ja tehdä kovaa tulosta kohti omia unelmiani! 🚧 Tämän ulostulon tarkoitus ei ole voivotella omaa kohtaloani, sillä mä oon sinut tämän asian kanssa. Haluan tuoda näkyvyyttä tällä näkymättömälle sairaudelle ja näyttää, että urheilua ja elämää ylipäätään pystyy ammattimaisesti toteuttaa ilman suurempia ongelmia. Tärkeää on mun mielestä pystyä avoimesti käymään keskustelua aroistakin aiheista ja asioista. Puhutaan asioita suoraan, eikä kaunistella niitä. Se varmasti auttaa meitä ymmärtämään toisiamme paremmin. Kaikki asiat eivät aina näy päälle päin. #ibd #ibdfi #colitisulcerosa #roadtotokyo

Henkilön Elmo Lakka (@eljohala) jakama julkaisu

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut