Eetu Luostarinen oli yksi todellisista Stanley Cup -sankareista – teki kaksi massiivista torjuntaa päätöserässä

Eetu Luostarinen Florida Panthers

Florida Panthersin Eetu Luostarinen nousi torjunnoillaan todella suureen rooliin seitsemännen ottelun päätöserässä.

Florida Panthers voitti Edmonton Oilersin Stanley Cup -finaalien ratkaisevassa seitsemännessä pelissä maalein 2-1 ja vei näin historiansa ensimmäisen mestaruuden voitoin 4-3. Panthers kesti lopulta paineet ja keräsi rivinsä kasaan menetettyään otteen sarjasta kolmen perättäisen tappion myötä.

Ottelun kolmannessa erässä nousi esiin myös todellinen suomalaissankari, kun Eetu Luostariselta nähtiin kahteen kertaan aivan huikeaa taistelua. Ensin Luostarinen otti roolia, kun kolmatta erää oli pelattu kolmisentoista minuuttia ja Oilers sai kiekon pelattua lähelle Panthersin maalia.

Mainos alkaa:

Oilersin supertähti Connor McDavid sai kiekon maalinedustalla, mutta Panthersin Gustav Forsling ehti estämään hänen laukauksensa. Vaara ei kuitenkaan ollut vielä ohi. Kiekko päätyi Oilersin Zach Hymanille, jolla oli paikka nostaa irtopala tyhjään maaliin. Tässä kohtaa paikalle saapui Luostarinen, joka venytti jalkansa tielle ja esti maalin syntymisen. Kiekko valui Luostarisen jalan kautta Panthers-vahti Sergei Bobrovskin patjoihin, josta hän sai vangittua sen räpylänsä alle.

Luostarisen toinen suuri hetki nähtiin reilua kolmea minuuttia myöhemmin, kun Oilers jälleen vyörytti painetta Panthersin maalille. Tässä kohtaa Panthersin Anton Lundellista oli tulla ottelun antisankari, sillä hän lanasi vahingossa maalivahti Sergei Bobrovskin ulos tilanteesta kaaduttuaan tämän päälle maalinedustakamppailun seurauksena.

McDavid huomasi tämän ja pelasi kiekon taaksepäin. Näin Oilersille avautui jälleen mahtava tekopaikka, mutta Luostarinen oli taas paikalla oikeaan aikaan. Hän sukelsi laukauksen tielle ja toimi toistamiseen maalivahtina, kun Bobrovski oli hetken aikaa pelattuna ulos.

Eetu Luostarinen laittaa jalkaa tielle ratkaisevalla hetkellä, kun kiekko on Panthersin maalilla:

Luostarinen otti myöhemmin erässä vielä toisenkin massiivisen torjunnan:

Katso myös: Florida Panthers voitti Stanley Cupin – Aleksander Barkov nosti kannua historian ensimmäisenä suomalaiskapteenina


Pelaajat:
Joukkueet: