IL: Eeli Tolvanen sai hulppean NHL-sopimuksen – täysin samat ehdot kuin Connor McDavidilla

Eeli Tolvanen Jokerit KHL / Pallomeri.net

Nashville Predatorsin riveihin siirtyvä Eeli Tolvanen kirjoitti todella kovan luokan tulokassopimuksen, sillä aikaisemmin ainoastaan kärkivaraukset ovat saaneet samanalaisen pahvin.

Tolvanen allekirjoitti kolmen vuoden tulokassopimuksen, jonka sisältävät bonukset hakevat vertaistaan suomalaispelaajien keskuudessa. Iltalehden mukaan viime vuosina NHL:ään varatuista pelaajista ainoastaan Connor McDavid, Auston Matthews, Jack Eichel, Nico Hischier ja Aaron Ekblad ovat onnistuneet neuvottelemaan vastaavan sopimuksen.

– Eelin sopimus on paras, mitä voi saada. Tällaisia sopimuksia saavat yleensä vain top-3 varaukset, Tolvasen agentti Tomi Haula sanoi Iltalehden haastattelussa.

– Eelin sopimuksessa on pykälä, jonka perusteella hän voi lähteä takaisin Eurooppaan, jos ei pääse pelaamaan Predatorsissa. Predators ei voi määrätä häntä AHL:ään, Haula kertoi Iltalehdelle.

Tolvanen ansaitsee uuden sopimuksensa myötä 925 ooo dollaria kaudesta. Tähän päälle tulevat mahdolliset bonukset, jotka Tolvasen kohdalla ovat todella hulppeat. A-bonukset ovat kaikille tulokkaille samat eli niistä voi tienata maksimissaan 850 000 dollaria. Sen sijaan B-bonukset tekevät tulokkaiden välille suuria eroja, sillä osa pelaajista ei saa neuvoteltua niitä laisinkaan sopimukseensa.

Jokereissa viime kaudella pelannut Tolvanen siitä onnistui ja vieläpä aivan maksimaalisella tavalla, sillä superlupaus voi tienata B-bonuksia jopa 2 miljoonaa dollaria kaudessa. Pienenä vertauksena, että Patrik Laineen vastaava luku on maksimissaan 1,8 miljoonaa dollaria.

– Tolvasen sopimus on parempi kuin yhdelläkään muulla suomalaisella huipputulokkaalla viiden viime vuoden aikana, Tolvasen Pohjois-Amerikan agentti Jay Crossman totesi Iltalehdelle.

Iltalehden alkuperäisen jutun pääset lukemaan TÄSTÄ!