Edmonton teki mahdottomasta totta! Game 7 huipentaa Stanley Cupin finaalisarjan

Edmonton Oilers
Kuva: Getty Images

Edmonton Oilers otti kolmannen perättäisen voiton Stanley Cupin finaaleissa, kun se kaatoi kotikaukalossa Florida Panthersin numeroin 5-1.

NHL-fanit pääsevät katsomaan historiallista finaalisarjaa, sillä käsillä on aivan uskomatonta draamaa. Florida voitti finaalisarjan kolme ensimmäistä ottelua ja se näytti etenevän vakuuttavasti kohti mestaruutta.

Sen jälkeen on kuitenkin tapahtunut jotain todella mystistä, sillä Edmonton heräsi mukaan taistoon. Neljännessä pelissä se kaatoi Floridan numeroin 8-1. Unelma mestaruudesta pysyi elossa myös viidennen ottelun jälkeen, kun se haki vieraista 5-3-voiton.

Mainos alkaa:

Lauantaina pelatussa kuudennessa ottelussa Edmonton oli jälleen kerran täysin ylivoimainen, sillä loppunumerot kirjattiin Oilersille 5-1.

Isännät ottivat kuskin aseman avauserässä eikä luopunut siitä missään vaiheessa. Edes Connor McDavidin ei tarvinnut tehoilla, kun muut hoitivat tällä kertaa homman kotiin.

Floridan ainokaisen iski Aleksander Barkov, joka ujutti komeasti kiekon verkon perukoille. Tämä oli kuitenkin laiha lohtu muuten synkästi sujuneessa ottelussa.

Finaalisarja huipentuu 7. peliin maanantain ja tiistain välisenä yönä Floridassa klo 03:00.

Ainoastaan yksi joukkue on NHL:n historiassa noussut 0-3-tilanteesta mestaruuteen. Tuo tapahtui 82 vuotta sitten, kun Toronto nousi Detroitia vastaan mestaruuteen.

Edmonton Oilers tasoitti finaalisarjan 3-3:een


Joukkueet: