Oilers-valmennukselta mahtava ele – hätäapuveskari Matt Berlin pääsi pariksi minuutiksi jäälle

Matt Berlin Edmonton Oilers

Edmonton Oilers joutui kutsumaan riveihinsä hätäapumaalivahdin ja teki mahtavan eleen, kun Matt Berlin laitettiin loppuhetkiksi kehiin.

Edmonton Oilers pieksi Chicago Blackhawksin kotonaan maalein 7-3, mutta itse ottelua ja tulosta suuremmaksi tarinaksi nousivat ottelun viimeiset vajaat kaksi ja puoli minuuttia, joiden aikana nähtiin todella epätodennäköinen NHL-debyytti.

Oilers joutui kutsumaan riveihinsä hätäapumaalivahdin, kun toinen vakioveskari Stuart Skinner sairastui, eikä seura ehtinyt enää kutsua AHL:stä apuvoimia. Näin paikallisen yliopistojoukkue Alberta Golden Bearsin kolmosvahti Matt Berlin sai kutsun luukkuvahdiksi.

Oilers oli ehtinyt latoa loppulukemiksi jääneet 7-3 taululle, kun valmennus yhtäkkiä päätti tehdä upean eleen Berlinille ja passitti tämän kentälle, vaikka siihen ei pelillisesti ollut mitään syytä. Berlin ehti tehdä yhden torjunnan ja sai uskomattoman kruunun päivälle, jonka hän pääsi viettämään NHL-maalivahtina.

– Luulin, että he vitsailevat! Kun peliä oli jäljellä seitsemän minuuttia, valmentajat sanoivat, että “ole valmis menemään kehiin, kun peliä on jäljellä kaksi minuuttia” ja minä vain naureskelin, että “hyvä vitsi”. Sen jälkeen he tekivät selväksi, että ovat tosissaan ja minun piti laittaa itseni valmiiksi kunnes peliaikaa olisi jäljellä kolmisen minuuttia ja sitten se olisi menoa seuraavalla pelikatkolla, Berlin kertasi tv-haastattelussa.

Edmonton Oilers teki upean eleen, kun hätäapuveskari Matt Berlin päästettiin loppuhetkiksi kehiin:

Tässä Berlinin pelinjälkeinen haastattelu:

Katso myös: Connor McDavid ja Leon Draisaitl esittelivät yhteispelinsä sujuvuutta – tuloksena loistelias osuma


Joukkueet: