Edmonton Oilers ja Florida Panthers taistelevat Stanley Cupista – tässä finaalisarjan ohjelma

Florida Panthers-Edmonton Oilers

Stanley Cupin voittoa juhlii tänä vuonna joko Edmonton Oilers tai Florida Panthers. Finaalisarja alkaa sunnuntain vastaisena yönä.

NHL:n Stanley Cupin finaaleissa kohtaavat tänä keväänä Edmonton Oilers ja Florida Panthers. Runkosarjassa kovemmalla rekordilla pelannut Panthers saa sarjaan kotiedun, joten ottelusarja alkaa Floridassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa. Mestaruus ratkeaa viimeistään juhannuksen jälkeisen maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Oilers on joukkueista historian valossa menestyneempi, sillä seuralla on viisi Stanley Cup -viiriä hallinsa katossa. Oilers on vienyt kannun vuosina 1984, 1985, 1987, 1988 ja 1990. Finaaleissa Oilers on nyt kaikkiaan kahdeksatta kertaa. Edellisestä finaalikerrastakin on jo reilusti aikaa, sillä tämä tapahtui vuonna 2006, jolloin Carolina Hurricanes vei lopulta pytyn.

Mainos alkaa:

Panthers ei ole vielä Stanley Cupia päässyt nostamaan, mutta finaalipaikka on seurahistorian kolmas ja toinen perättäinen. Vuonna 1996 Panthers hävisi Colorado Avalanchelle ja viime kesänä kannujuhlia panttereiden kustannuksella vietti Vegas Golden Knights.

Stanley Cupin finaaleissa tehdään hurjaa historiaa, sillä Floridan ja Edmontonin välinen etäisyys on pisin finaalien historiassa. Edmonton sijaitsee maanosan luoteisimmassa kolkassa, kun taas Sunrisen kaupunki, jossa Panthersin kotiareena sijaitsee, on kulmasta riippuen sekä NHL:n eteläisen että kaakkoisin paikkakunta.

Näin finaalijoukkueet ovat lähestulkoon ristikulmittain kartalla. Joukkueiden välinen etäisyys on peräti 2541 mailia eli reilut 4089 kilometriä. Aikaisempi ennätys tehtiin kevään 2011 finaaleissa, kun Vancouverin ja Bostonin välillä etäisyyttä oli noin 4023 kilometriä.

Florida Panthers ansaitsi kotiedun Stanley Cupin finaalisarjaan Edmonton Oilersia vastaan:

Tsekkaa myös: Connor McDavid taiteili ällistyttävän maalin Dallas Starsin verkkoon


Joukkueet: ,