Dortmund on tehnyt fantastisia siirtoja viime vuosina – Erling Håland vain tuorein esimerkki

Dortmund on tehnyt fantastisia siirtoja viime vuosina – Erling Håland vain tuorein esimerkki

Norjalainen Erling Håland on mykistänyt jalkapalloilevan maailman hurjalla maalitehtailullaan saavuttuaan Dortmundiin tammikuussa Red Bull Salzburgista.

Edes Mestarien liigan pudotuspelit Neymarin ja Kylian Mbappen tähdittämää PSG:tä vastaan eivät olleet 19-vuotiaalle pelurille liian kova pala; hän nimittäin iski kaksi maalia ja johdatti joukkueensa avausosassa 2-1-voittoon.

Hålandia voidaan 20 miljoonan siirtosummallaan jo nyt pitää Dortmundin kannalta loistohankintana, mutta Bundesliigan suurseura on onnistunut siirtomarkkinoilla aiemminkin. Alla oleva lista osoittaa, miten Dortmund on onnistunut hankkimaan tähtiluokan pelaajiksi nykyään luettavia miehiä riveihinsä verrattain todella pienillä summilla.

Osa näistä pelureista on myös jo myyty muille maille ja saksalaisseuran tekemät voitot ovat valtavia. Esimerkiksi Ousmane Dembélé hankittiin Dortmundiin 15 miljoonalla eurolla, ja myytiin Barcelonaan vain vuotta myöhemmin 125 miljoonalla eurolla.

Pierre-Emerick Aubameyang puolestaan tuli Saint-Étiennestä 13 miljoonalla eurolla. Viisi vuotta myöhemmin hänet myytiin Arsenaliin 64 miljoonalla.

Jadon Sanchosta Dortmund maksoi reilut pari vuotta sitten noin 9 miljoonaa – ja tätä nykyä miehen arvon on Transfermarktin mukaan yli 100 miljoonaa euroa enemmän, mikäli seura haluaisi myydä hänet.

Dortmund on scoutannut huippupelureita riveihinsä:

Mikäli kuva ei näy, voit katsoa sen Goalin Twitterissä.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut