Uutuuskirja lataa pöytään kovia väitteitä – “Dopingin kummisetä” teki paljastuksia kotimaisista kiekkotähdistä

Christian Wejse lukko Kiekko-Espoo kiekkotähdistä World Cup MM-panna hockeyallsvenskanin IIHF (generic hockey) Jääkiekkoliitto HC Presov jääkone Adam Johnsonin kuolema/ Pallomeri.net

“Dopingin kummisetänä” tunnettu Jyrki Tepsa lataa tuoreessa kirjassaan kovia väitteitä kotimaisista kiekkotähdistä ja muista urheilijoista.

Useaan otteeseen vankilassa istuneesta Jyrki Tepsasta ilmestyi keskiviikkona kirja nimeltä “Suomen dopingin kummisetä” ja kirja on mielenkiintoista luettavaa siltäkin kantilta, että Tepsa lyö pöytään kovia väitteitä suomalaisurheilijoista.

Tepsa kertoo kirjassa esimerkiksi myyneensä hormoneita.

- Olen myynyt Suomessa dopingaineita monelle kansallisen ja kansainvälisenkin tason huippu-urheilijalle. Se on yksinkertainen totuus, ettei joissakin urheilulajeissa voi pärjätä ilman douppaamista, Tepsa sanoo kirjassaan.

Hän mainitsee esimerkiksi voimailulajit, painin, kuulantyönnön, keihäänheiton ja uinnin, mutta ei sano suoraan, että olisi myynyt dopingia juuri näiden lajien edustajille. Sen sijaan hän nostaa kirjassa esille hiihdon. Hän kertoo kirjassa, kuinka eräs hiihtovalmentaja lähestyi häntä ja väittää valmentajan kysyneen häneltä ”lisäevästystä treenaamiseen” nousevalle kyvylleen. Tepsan mukaan kaupat myös tehtiin.

- Sen illan jälkeen myin tälle valmentajalle vielä aika monta pussillista tabuja. Seuraavien vuosien aikana sain sitten huomata, miten valmentajan suojissa ollut nuori ja lupaava hiihtäjä saavutti merkittäviä voittoja, Tepsa kertoo.

Osansa saavat myös kotimaiset tähtikiekkoilijat. Tepsa väittää kirjassaan, että etenkin huumeilla on ollut kysyntää kiekkopiireissä.

- Osa suomilätkän sankareista on sellaisia piri- ja kolapäitä, että olen usein ihmetellyt, miten he kykenevät hoitamaan työnsä kaukalossa, Tepsa kirjoittaa.

Hän kertoo esimerkiksi ”Suvilahdeksi” kutsumastaan tähtipelaajasta, jonka kanssa hän käytti huumeita ja juhli Helsingin yössä. Hän väittää myös, että monen NHL:ssä kiekkoilevan pelaajan menestyksen taustalta löytyisi dopingia.

– Katsokaa vaikka suomalaisten NHL-kiekkoilijoiden nopeasti kasvaneita lihaksia, mutta myös nopeasti kasvaneita leukaa ja poskipäitä ja miettikää, mistä se johtuu. Osataanko Jenkeissä nostaa puntteja paremmin ja tehdäänkö siellä harjoituksia myös kasvoille, Tepsa lataa.

Tsekkaa myös: Tristan Jarry tihutöissä – katkaisi vastustajan mailan salaa