Video: Ilveksen Dominik Masin sai kohutusta tuomarin koskemattomuuden rikkomisesta yhden pelin pannan

Dominik Masin

Ilveksen puolustaja Dominik Masin sai Liigan kurinpidolta yhden ottelun pelikiellon tuomarin koskemattomuuden rikkomisesta.

Masin nousi otsikoihin lauantaina pelatussa paikallispelissä Tapparaa vastaan, kun mies heitti rajusti tappelun väliin tulleen tuomarin maahan. Tilanteesta tuomittiin ulosajo ja temppu siirtyi kurinpidon käsittelyyn.

Nyt kurinpito antoi päätöksen, jonka johdosta Masinille langetettiin yhden ottelun pelikielto.

– Linjatuomarien ohjeistuksena on mennä pelaajien väliin yhteenottotilanteessa ja pyrkiä estämään niiden eskaloituminen nyrkkitappeluksi. Linjatuomarit altistuvat näissä toimissaan kahakoille, niiden purkamisille ja pienelle painille osallisten pelaajien kanssa. Tilanteet ovat osa pelin luonnetta, Liigan tiedotteessa todetaan.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että Masin ei lyö taikka yritä lyödä tuomaria, vaan hän keskeyttää Morleyyn tarkoitetun lyöntiyrityksensä ennen kätensä osumista linjatuomariin. Lisäksi kurinpitodelegaatio toteaa, että Masinin ja linjatuomarin kaatumiseen vaikuttaa myös Morleyn kiinnipitäminen ja vetäminen Masinin vasemmasta kädestä. Tästä huolimatta kurinpitodelegaatio katsoo, että tilanteesta tulee määrätä Masinille ottelurangaistus tuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta säännön 40.4 perusteella, tiedotteessa jatketaan.

Dominik Masin rikkoi tässä tilanteessa tuomarin koskemattomuutta


Pelaajat:
Joukkueet: