Discovery Finland on Leijonien koti – tässä on Dplayn ja TV5:n timanttinen jääkiekkotiimi

Discovery

Jääkiekkokaudella 2020–2021 Discovery Finlandin jääkiekkotiimissä on kokemusta yli tuhannesta NHL-ottelusta, useista voitetuista arvokisamitaleista sekä olympiakisoista. Discovery Finlandin ja Suomen jääkiekkoliiton välinen sopimus kestää aina vuoteen 2026 saakka.

Discovery Finland aloittaa Leijonien kotina, kun A-maajoukkuekausi 2020–2021 starttaa 5. –8.11. Helsingin Karjala-turnauksella, jonka ottelut esitetään suoratoistopalvelu Dplayssa ja TV5:lla. 

Discovery Finland lähtee kauteen kovatasoisella ja kokeneella asiantuntijatiimillä. Dplayn ja tv-kanava TV5:n Leijonatiimin asiantuntijoita ovat Kimmo Timonen, Niklas Hagman, Oskar Osala, Tuomas Grönman, Tommi Niemelä ja Saara Niemi. Pelien selostuksesta vastaavat J-P Jalo, Sari Sirkkiä-Jarva sekä Juhavaltteri Salminen. Studioita isännöi Juhani Henriksson ja toimittajan tehtävissä nähdään Oona Tolppanen. Tiimiä saatetaan täydentää kauden aikana tapahtumakohtaisesti. Tarkemmat esittelytekstit tiimistä alempana.

Mainos alkaa

– Discoveryn Leijonajoukkue on mielestäni erinomainen sekoitus kokemusta ja tuoreutta. Kaikilla asiantuntijoillamme on kiinnostavaa omakohtaista kerrottavaa siitä miltä tuntuu pelata Leijonissa tai toimia Leijonavalmentajana. Uskomme myös tv-puolella vahvaan joukkuepeliin, linjaa Discovery Finlandin urheilupäällikkö Antti Haajanen tiedotteessa.

Tulevalla jääkiekkokaudella Dplay ja TV5 esittävät muun muassa kaikki miesten EHT-turnaukset, alle 20-vuotiaiden MM-kisat sekä naisten MM-turnauksen. Kauden aikana pelejä ja Leijonien otteita on tarjolla enemmän kuin koskaan aiemmin Suomen tv-historiassa.

– Koronavirustilanne voi toki vaikuttaa tapahtumien määrään, mutta suhtaudumme optimistisesti ainakin suurimpien tapahtumien toteutumiseen, urheilupäällikkö tähdentää tiedotteessa.

Jos jääkiekkokausi etenee suunnitellusti, Leijonakiekkoa on tarjolla maksuttomasti vähintään yhtä paljon kuin aiempina kausina.

– TV5:n esittämien otteluiden lisäksi suoratoistopalvelumme Dplayn maltillisesti hinnoitellun Sport-paketin kautta saa nähtäväkseen kymmeniä otteluita enemmän mm. nuorten ja naisten maajoukkueturnauksista. Suunnitelmissamme on näyttää yli 100 ottelua. Erityisen iloinen olen siitä, että pystymme toteuttamaan monen kiekkofanin pitkäaikaisen unelman, eli esitämme kaikki 28 ottelua vuodenvaihteen huipputapahtumasta, 20-vuotiaiden MM-kisoista, Haajanen myhäilee tiedotteessa.

Leijonien kausi käynnistyy Karjala-turnauksen avauspäivänä, torstaina 5.11. klo 18.30 alkavassa ottelussa, jossa vastaan luistelee Venäjän joukkue. Dplay ja TV5 näyttävät turnauksesta kaikki ottelut suorina lähetyksinä. 

– Dplayssa avautuu jo ennen Karjala-turnausta Leijona-aitio, josta löytyy Leijonaotteluiden lisäksi kosolti kiehtovaa kiekkosisältöä maajoukkueiden ympäriltä, kuten henkilökuvia, pelaajien itse kuvaamaa materiaalia, otteluiden kohokohtia, Leijona-aiheisia vodcasteja sekä asiantuntija-analyysejä. Leijona-aitiossa viihtyy turnausten välilläkin, Haajanen kertoo tiedotteessa.

Dplayn ja TV5:n jääkiekkokauden kohokohtia

5.–8.11. EHT-turnaus, Suomi
17.–20.12. EHT-turnaus, Venäjä
19.–24.12.
U20-harjoitusottelut, Kanada
25.12.–5.1. U20 MM-turnaus, Kanada
11.–14.2. EHT-turnaus, Ruotsi
7.–17.4. Naisten MM-turnaus, Kanada
16.–25.4. U18 MM-turnaus, USA
13.–16.5. EHT-turnaus, Tshekki

Lähde: Discoveryn tiedote