Video: Diego Maradona ja legendaarinen ”Jumalan käsi” Englannin verkkoon

diego maradona pallomeri.net
diego maradona pallomeri.net

Argentiinalaislegenda ja yksi kaikkien aikojen jalkapalloilijoista Diego Maradona iski vuoden 1986 MM-kisoissa maalin, joka ei unohdu koskaan jalkapallofanien mielestä.

Maradonan osuma aiheuttaa puhetta vielä yli 30 vuodenkin jälkeen, sillä englantilaiset ovat ikuisesti katkeria argentiinalaisen härskille osumalle. Nimittäin Maradona ohjasi kädellään pelivälineen ohi Englannin Peter Shiltonin ja vei Argentiinan puolivälierässä 1-0-johtoon.

Osuma aiheutti ymmärrettävästi isoa porua, mutta englantilaisten protestointi ei auttanut, sillä tuomari Ali Bin Nasser hyväksyi maalin.

Mainos alkaa

Argentiina eteni lopulta välieriin kaatamalla Englannin numeroin 2-1. Myös ottelun voittomaali kirjattiin Maradonan nimiin, kun argentiinalaistaituri pujotteli yhden kisahistorian upeimmista maaleista.

Maradonan teko on kuitenkin aiheuttanut sen, että tuomaristo että englantilaispelurit ovat odotelleet anteeksipyyntöä legendalta. Päätuomari Ali Bin Nasser sai lopulta vuonna 2015 Maradonalta virallisen anteeksipyynnön. Sen sijaan Englannin maalivahti Peter Shilton ei ole saanut armoa, vaan Maradona on ilmoittanut, että ei halua olla missään tekemisissä veskarin kanssa.

Diego Maradona ja ”Jumalan käsi”

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen TÄSTÄ!