Diego Costa sai tuomion veropetoksesta – vankeutta ja massiiviset sakot

Diego Costa / Pallomeri.net

Atletico Madridin Diego Costa todettiin syylliseksi veropetokseen. Hänet tuomittiin vankeuteen ja satojen tuhansien eurojen sakkoihin.

Brittilehti Mirror uutisoi, että Atletico Madridia edustava Diego Costa on saanut kuuden kuukauden vankilatuomion ja yli puolen miljoonan euron sakot. Costaa syytettiin maksamattomista veroista, joiden yhteissumma nousi yli 1,1 miljoonaan euroon. Syytteet liittyvät aikaan, jolloin hän oli siirtymässä Chelseasta Atleticoon ja hän jätti ilmoittamatta näköisoikeuksistaan saamia tuloja.

Costa kävi pitkään asiasta oikeutta, mutta myönsi lopulta syyllisyytensä. Hän maksoi puuttuvan yli miljoonan verorästin Espanjan valtiolle viime vuonna, mutta tämä ei vielä riittänyt valtiolle, joten Costalle lätkäistiin vielä 543 208 euron sakot.

Costa ei kuitenkaan joudu kiven sisään, kiitos Espanjan lainsäädännön, sillä kaikki alle kahden vuoden vankeustuomiot muutetaan maassa ehdollisiksi tuomioiksi.

Costa ei ole ensimmäinen jalkapalloilija, jonka verotus on päätynyt espanjalaisen virkahallinnon syyniin. Cristiano Ronaldo joutui lopulta taipumaan oikeudessa ja maksamaan takaisin 18,8 miljoonaa euroa maksamattomia veroja. Lionel Messi sai puolestaan 21 kuukauden tuomion ja kahden miljoonan sakon samasta syystä. Summa muuttui myöhemmin puoleen miljoonaan.

Lue myös: Snooker teki paluun – Ronnie O’Sullivan asetti tiukat ehdot osallistumiselleen


Pelaajat:
Joukkueet: