Diego Costa joutuu oikeuteen – syyttäjä vaatii tähtihyökkääjälle kuuden kuukauden vankeustuomiota

Diego Costa / Pallomeri.net

Atletico Madridin tähtihyökkääjä Diego Costa on joutunut ongelmiin virkavallan kanssa. Häntä syytetään yli miljoonan euron veropetoksesta.

Espanjalainen radioasema Cadena SER raportoi, että Atletico Madridin hyökkääjä Diego Costa joutuu oikeuden eteen. Madridin syyttäjänlaitos vaatii aseman mukaan Costalle kuuden kuukauden vankeusrangaistusta yli miljoonan euron suuruisesta veropetoksesta.

Syyttäjän mukaan Costa on jättänyt ilmoittamatta verottajalle näköisoikeuksistaan saamia maksuja, joita hän on saanut pelatessaan Chelseassa vuonna 2014.

Costaa vastaan nostettiin syyte tuloveroihin liittyen vuosi sitten ja tuolloin Costa oli lupautunut myöntämään syyllisyytensä veronkiertoon, maksamaan puuttuvat verot sekä maksamaan noin 600 000 euron sakot välttääkseen vankilaan.

Nyt Costa kuitenkin joutuu oikeuden eteen, sillä hän on syyttäjien tietojen mukaan kierrättänyt rahojaan Neitsytsaarilla ja Irlannissa sijaitsevien kuoriyhtiöiden kautta piilotellakseen todellisia tulojaan.

Espanjan veroviranomaiset syyttävät Costaa laittoman hyödyn saavuttamisesta. Hän on viranomaisten mukaan pyytänyt Chelseata tilittämään näköisoikeuksista tulleita maksuja noin viiden miljoonan euron edestä edellämainituille kuoriyhtiöille.

Viranomaisten mukaan Costa jätti ilmoittamatta Adidaksen kanssa vuonna 2014 solimastaan sponsorisopimuksesta kertyneitä tuloja. Costa ei ole ensimmäinen korkean profiilin jalkapalloilija, jonka Espanjan veroviranomaiset ovat ottaneet tähtäimeensä. Lionel Messi tuomittiin 21 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen veropetoksesta vuonna 2016 ja Cristiano Ronaldo puolestaan joutui maksamaan jättimäiset noin 20 miljoonan euron sakot samasta syystä viime vuoden tammikuussa.

Tsekkaa myös: Video: Neymar pilaili poikansa kustannuksella – härski källi kesken puskuharjoitusten


Pelaajat:
Joukkueet: