Valehaastattelu tuli kalliiksi – Die Aktuelle maksoi reippaat korvaukset Michael Schumacherin perheelle

Michael Schumacher (Michael Schumacherin perhe)

Saksalainen Die Aktuelle -lehti on maksanut reippaan korvaussumman Michael Schumacherin perheelle tekemästään valehaastattelusta.

Formula ykkösten seitsenkertaisen maailmanmestarin Michael Schumacherin perhe on saanut muhkeat korvaukset saksalaiselta Die Aktuelle -lehdeltä.

Lehti maksaa Schumachereille 200 000 euroa tekoälyn tekemästä haastattelusta, jonka lehti antoi ymmärtää olevan yksinoikeudella saatu. Schumacheria ei ole nähty julkisuudessa sen jälkeen, kun hän loukkaantui vakavasti lasketteluonnettomuudessa vuoden 2013 lopussa.

Mainos alkaa:

Lehti kuitenkin julkaisi viime vuoden huhtikuussa haastattelun, jossa oli kuva hymyilevästä Schumacherista. Otsikossa luvattiin, että kyseessä on Schumacherin ensimmäinen haastattelu onnettomuuden jälkeen.

– Elämäni on muuttunut täysin [onnettomuuden] jälkeen. Se oli kamalaa aikaa vaimolleni, lapsilleni ja koko perheelle. Loukkaannuin niin pahasti, että makasin kuukausia eräänlaisessa keinotekoisessa koomassa, koska muuten kehoni ei olisi kestänyt kaikkea, Schumacher sanoi lehden mukaan.

Artikkelin lopussa kävi ilmi, että oletetut lainaukset oli tuottanut tekoäly. Lehteä julkaiseva mediayhtiö Funke Mediengruppe pahoitteli artikkelin julkaisua ja antoi potkut lehden päätoimittajalle jo viime vuonna.

Tsekkaa myös: Täysin älytön rugbytaklaus – Welkom Gimnasiumin pelaaja kantoi vastustajaa metrikaupalla ja jysäytti maahan