Kaapo Kakon diabetes ei estä pelaamista – Rangers odottaa Kakkoa mukaan playoffeihin

Kaapo Kakon Kaapo Kakolla NBC Kaapo Kakko New York Rangers NHL / Pallomeri.net

New York Rangers kertoo, ettei Kaapo Kakon diabetes tule estämään pelaamista NHL:n pudotuspeleissä, kun ne käynnistyvät myöhemmin kesällä.

New York Rangers on yksi seuroista, joka mahtui mukaan koronatilanteen takia uudelleenjärjesteltyihin NHL-playoffeihin. Yksi Rangersia ympäröineistä kysymyksistä on ollut Kaapo Kakon tilanne. Kakko sairastaa ykköstyypin diabetesta, jonka myötä hän kuuluu koronaviruksen riskiryhmään.

Tämä tarkoittaa sitä, että koronaviruksen aiheuttamat komplikaatiot saattavat iskeä häneen muita kovempaa. Vielä noin kuukausi sitten oli epävarmaa, että pystyykö Rangers peluuttamaan Kakkoa lainkaan viruksen pelossa, mutta nyt tunnelin päästä näkyy varsin kirkasta valoa.

Mainos alkaa

– Hänet on testattu, kaikki hyvin. Juuri nyt odotamme hänen olevan kokoonpanossamme, sanoi Rangersin presidentti John Davidson NHL:n verkkosivujen haastattelussa.

Davidson sanoi, että seura on pitänyt Kakkoon jatkuvasti yhteyttä ja kiinnittänyt erityisesti huomiota pelaajansa terveyteen koronapandemian aikana.

– Meistä tämä on turvallista, kunhan hän ja me noudatamme turvallisuusprotokollaa. Ymmärrämme tilanteen kaikilta osin. Lääkärimme ovat käyneet läpi kaikki mahdolliset tilanteet. Jos he sanovat, että hänen ei pitäisi pelata, hän ei pelaa. Jos taas he näyttävät vihreää valoa ja hän itse haluaa pelata, niin se on hänen päätöksensä ja silloin Kakko pelaa, Davidson jatkoi.

NHL-joukkueiden harjoitusleirien on tarkoitus käynnistyä 10. heinäkuuta ja pudotuspelit puolestaan pääsevät viimeisimpien tietojen mukaan heinäkuun lopussa. New York Postin toimittaja Larry Brooksin mukaan asia selviää NHL:n seuroille lähettämästä toimintaohjeesta.

Lue myös: IL: Wilson Kirwa avautui Kenian doping-tilanteesta – ”Tukka alkaa yhtäkkiä kasvaa”


Pelaajat:
Joukkueet: