Dramaattinen hylkäys pika-aitojen finaalissa – Devon Allen reagoi millisekunnin liian aikaisin ja lensi pihalle

Devon Allen

Yleisurheilun MM-kisojen miesten pika-aitojen finaalissa koettiin melkoista draamaa, kun Devon Allen hylättiin yhden millisekunnin takia.

Miesten 110 metrin aitajuoksun finaalissa nähtiin suurta draamaa, kun Yhdysvalloilla oli mahdollisuus ottaa kolmoisvoitto, mutta Devon Allen diskattiin tylysti vilppilähdön vuoksi.

Tämä olisi tietysti dramaattista jo sinänsä, mutta tällä kertaa tarinassa oli melkoinen lisäsäväys. Allen näet reagoi lähtöpamahdukseen 99 millisekunnissa, jonka jälkeen hänet talutettiin ulos kotiyleisön edestä, sillä allittu reagointiaika on 100 millisekuntia. Eli Allen lensi finaalista pihalle yhden vaivaisen millisekunnin vuoksi.

Allen yritti vielä päästä mukaan minimaalisesta varaslähdöstään huolimatta, mutta tuomaristo ei kuitenkaan antanut periksi. Tämä oli Allenille varmasti kova pala purtavaksi myös sen takia, että Eugenen MM-kisat ovat hänelle viimeiset yleisurheilussa ainakin toistaiseksi. Allen näet teki ensi kauden sopimuksen NFL-seura Philadelphia Eaglesin kanssa. Pettymystä tuskin helpotti sekään, että Allen oli menettänyt isänsä juuri viikkoja aiemmin.

Parhaimmillaan ajan 12,84 juossut Allen kommentoi Ylen tv-haastattelussa hylkäystään, mutta osoitti myös suuruutensa puolustamalla hänen finaalinsa pilannutta sääntöä..

– Olin yllättynyt, että minut hylättiin. Tämä kyllä syö miestä. Sääntö on hyvä! Tiedän, että minulla on maailman nopeimmat reaktiot. Olen ollut aina sillä 0,11–0,12:n rajalla reaktioajoissani, mutta että laitteistolle ei ole mitään virhemarginaalia. En aio olla ankara tuomarille, koska hän tekee vain työtään. Toiset olisi diskattu myös samassa tilanteessa. Ei tässä suosittu tai syrjitty ketään, Allen totesi.

Devon Allen hylättiin pika-aitojen MM-finaalissa varaslähdön takia pienimmällä mahdollisella marginaalilla:

Katso myös: Hurjan näköinen tilanne estejuoksussa – Saksan Lea Meyer sukelsi pää edellä vesiesteeseen