Dennis Rodman avautui hurjasta Pohjois-Korean vierailustaan – “Hetkeä myöhemmin olimme päivällisellä aivan kännissä ja Kim Jong-un lauloi karaokea”

Dennis Rodman - pallomeri.net

Ex-koripallotähti Dennis Rodman lähti vuonna 2013 vierailulle Pohjois-Koreaan ja näki tämän reissun aikana asioita, joita harva ihminen on päässyt todistamaan.

Rodman muisteli matkaansa Mike Tysonin pitämässä Hotboxin’-podcastissa. Rodman kertoo, että alunperin kutsun oli saanut Michael Jordan, joka oli kieltäytynyt.

Reissun piti sisältää  vain nimikirjoitusten jakoa ja koripallon pelaamista – tai näin Rodman ainakin luuli.

– Se oli siistiä, kun noustessani ulos lentokoneesta edessäni oli punainen matto ja kaikilla oli puvut päällä, Rodman muistelee saapumistaan.

Seurue suuntasi koripalloareenalle, jossa väkijoukko puhkesi valtaviin suosionosoituksiin.

– Kun aloin vilkuttaa heille, joku sanoi minulle: ’Ei, taputukset ovat hänelle’.

Vinkkaaja osoitti Kim Jong-unia.

– Kysyin, että kuka tämä jätkä on? He kertoivat, että kyseessä oli heidän johtajansa. Monet paikallaolijoista jopa itkivät nähdessään hänet.

– Lopulta kaikki istuivat alas. Kun minä istuin alas, hän alkoi puhua minulle koreaa. Siellä oli tulkkeja, ja hän kysyi minulta, pidänkö hänen maastaan. Sanoin: ’Joo, ihan kiva, ihan okei’.

Rodmanin puhelinta kuunnellaan

Koripalloareenalla siis vietettiin hetki aikaa, mutta tämän jälkeen seurasikin hieman toisenlaista viihdettä, jollaista Rodman ei ollut osannut odottaa.

– Hetkeä myöhemmin olimme päivällisellä kännissä kuin käet. Hän lauloi karaokea, eikä minulla ollut hajuakaan, mistä hän puhui. Kaikki alkoivat taputtaa. Sitten hänellä oli tämä tyttöbändi, jossa oli 18 kuumaa mimmiä, mutta he lauloivat vain yhden biisin. Se oli Dallasin tunnari.

Rodman kertoo matkan aikana nähneensä myös Pohjois-Korean armeijan sekä maan ohjukset – ja myös Kim Jong-unin perheen.

– Meistä tuli Kimin kanssa hyviä ystäviä. Emme kuitenkaan koskaan puhuneet politiikasta vaan aina urheilusta. Urheilun kautta minä mukaan tulinkin.

NBA-legendan ja kiistellyn diktaattorin ystävyyteen tuli kuitenkin matkan jälkeen ryppyjä, kun Rodmanille selvisi, että Pohjois-Korea seuraa hänen tekemisiään hieman turhankin tarkasti.

– He jäljittävät puheluitani koko ajan. Joka päivä sen jälkeen, kun lähdin sieltä.

Lue myös: Evander Holyfield on palaamassa kehään eikä sulje pois Mike Tysonin kohtaamista – ”Tiedän mikä olisi hyvä summa”