”V***u, pää kiinni!” – Denis Shapovalov kilahti yleisölle Italian avoimissa

Denis Shapovalov

Italian avoimessa tennisturnauksessa koettiin tunteiden läikkymistä, kun Denis Shapovalov koki mielestään vääryyttä ja antoi palaa.

Italian avoimen tennisturnauksen avauskierroksella saatiin aikaan varsin kuumia tunteita, kun Denis Shapovalov kohtasi Lorenzo Sonegon. Kyseessä oli toisessa erässä sattunut tilanne, jossa tuomari totesi Shapovalovin lyönnin menneen rajojen ulkopuolelle.

Sen kummemmin ajattelematta Shapovalov hyppäsi verkon toiselle puolelle näyttämään tuomarille kohtaa, mihin pallo hänen näkemyksensä mukaan todella osui.

Tuomari ei ehtinyt estää Shapovalovia ja totesi, että hänen on annettava tälle pisterangaistus epäurheilijamaisesta käytöksestä, sillä säännöt yksiselitteisesti kieltävät pelaajaa menemästä verkon toiselle puolelle.

Shapovalov suivaantui tästä ja yritti vedot tuomariin, että kyse oli pelkästä demonstraatiosta ja että hän koki tilanteen sekä etenkin rangaistuksen täysin epäoikeudenmukaiseksi.

Denis Shapovalovin tunteet kuumenivat Italian avoimen avaus­kierroksella. Shapovalov kohtasi maanantain ottelussa italialaisen Lorenzo Sonegon.

Turnauksen valvoja puuttui tilanteeseen ja yritti rauhoitella Shapovalovia, joka jatkoi protestointia todeten tilanteen olevan täysin typerä. Shapovalov ei suostunut hyväksymään rangaistusta, vaan jatkoi huutamista, jolloin katsojat alkoivat buuata Shapovaloville erittäin kuuluvasti. Tämä meni lopulta Shapovalovin ihon alle niin pahasti, että hän latasi yleisölle kipakan vastapallon.

– V***u, pää kiinni, Shapovalov karjaisi.

Lopulta Shapovalov joutui nielemään rangaistuksen ja jatkamaan peliä. Shapovalov hävisi käynnissä olleen erän, mutta voitti koko ottelun erin 7–6, 3–6, 6–3.

Ottelun jälkeen rauhoittunut Shapovalov pyysi tuomarilta anteeksi.

– Paljon asiaa tapahtui tässä helteessä. Minun täytyy käyttäytyä paremmin. Se oli minun virheeni. Tiedän säännöt ensi kerralla. En todellakaan astu verkon yli, Shapovalov sanoi kandalaiselle TSN-kanavalle.

Denis Shapovalov sai käytösrangaistuksen tästä tilanteesta Italian avoimissa:

Katso myös: Käsittämätön keihäskaari! Grenadan Anderson Peters kiskaisi yli 93 metriä