Joukkuetoveri paljasti – Englannin Declan Rice otti roolia Sveitsi-ottelun pilkkukisassa, vaikkei itse vetänyt

Englanti (Declan Rice)

Englannin Declan Rice oli todellinen joukkuepelaaja EM-puolivälierän rankkarikisassa ja otti roolia, vaikkei itse vetänytkään pilkkua.

Englanti voitti lauantaina Sveitsin EM-kisojen välieräottelussa rankkarikisan jälkeen lukemin 2-1 ja matkasi toista kertaa peräkkäin turnauksen neljän parhaan joukkoon. Kyseessä oli Englannille vasta kolmas voitettu rankkarikisa maan arvokisahistoriassa.

Luonnollisesti rankkareita ampuessa yleisön huomio kiinnittyy vetäjiin ja maalivahteihin, mutta mukaan mahtuu myös toisenlaisia suorituksia. Englannin Luke Shaw paljasti medialle, että joukkuetoveri Declan Ricelta nähtiin tärkeää roolin ottamista Sveitsi-ottelun pilkkukisan aikana, vaikka hän ei itse vetämään koskaan päätynytkään.

Mainos alkaa:

– Dec oli meidän puhemiehemme. Hän piti pelaajat sekä tunnelman rauhallisena. Hän muistutti jokaista pelaajia opetetuista hengitystekniikoista ja käski heitä myös osoittamaan niitä. Me todella tarvitsimme sitä, Shaw kehui.

Rice sai kiitosta asiantuntijoilta myös pelaamisestaan. Hän antoi 94 syöttöä ottelun aikana ja vain yksi niistä meni ohi. Lisäksi hän suoritti kentällä eniten onnistuneita taklauksia.

Englannin legendat Gary Lineker ja Alan Shearer antoivat myös kiitosta Ricelle The Rest is Football -podcastin jaksossa.

– Ajattelin hiljaa itsekseni, että Rice teki todella hyvää työtä, mutta hän teki sen tutkan alla räiskymättömällä tavalla, Shearer sanoi.

– Minun mielestäni hän on aliarvostettu. Monet haukkuvat häntä, mutta he eivät näe sitä työtä, mitä hän tekee joukkueen eteen katkoillaan ja muulla sellaisella, Lineker totesi.

Tsekkaa myös: Alvaro Morata otti osumaa EM-välierän jälkeen – järjestyksenvalvoja veti vahingossa sukille


Pelaajat:
Joukkueet: