Klassikkovideo: Dean Saunders & yksi nerokkaimmista futismaaleista ikinä

dean saunders maali - pallomeri.net

Walesilainen hyökkääjä Dean Saunders teki urallaan kelpo määrän maaleja, mutta niistä varmasti ikimuistoisin syntyi maaliskuussa 1998 Sheffield Unitedin paidassa.

Sheffield United pelasi kyseisellä kaudella Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Championshipissa, joka tuolloin vielä tunnettiin nimellä First Division.

Maaliskuun 28. päivä joukkue isännöi Port Valea. Lopputulosta (2-1) tuskin kukaan muistaa, mutta ottelussa nähtiin maali, joka jäi historiankirjoihin.

Pallo ajautui Port Valen kenttäpäätyyn sivurajan tuntumassa ja Sheffieldin hyökkääjä Saunders ryntäsi perään. Port Valen maalivahti tuli väliin ja onnistuikin tuuppaamaan pallon yli sivurajasta.

Saunders nappasi kuitenkin pallon pikaisesti käteensä, ja kun omia pelaajia ei ollut ehtinyt lähettyville, hän veti ässän hihastaan; walesilaishyökkääjä käytti maalivahdin selkää seinänä, sai pallon takaisin itselleen ja viimeisteli maalin.

Alla olevalla videolla nähdään Saundersin kuuluisa maali, minkä jälkeen hän myös kertoo omin sanoin kyseisestä suorituksesta.

Dean Saunders tehtaili nerokkaan osuman vuonna 1998:

Jos yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen YouTubessa.