Video: Otto Kivenmäen verille telonut David Nemecek sai pitkän pelikiellon – pelikelpoinen vasta pudotuspelien toisessa ottelussa

Otto Kivenmäki David nemecek

Lukon puolustaja David Nemecek sai Liigan kurinpidolta seitsemän ottelun pelikiellon taklauksestaan, joka osui Otto Kivenmäkeä päähän.

Lauantain Liiga-kierroksella nähtiin pelottava tilanne, kun Nemecek taklasi Kivenmäkeä päähän sillä seurauksella, että nuorukaisen kypärä irtosi ja takaraivo jysähti jäähän. Verisenä kaukalosta poistunut Kivenmäki toimitettiin sairaalahoitoon, jossa paraneminen on onneksi lähtenyt käyntiin positiivisissa merkeissä.

Taklaus aiheutti ymmärrettävästi isoa kuohuntaan, sillä juuri näistä niiteistä Liigassa yritetään päästä eroon. Nyt seuraukset olivat karuimmat mahdolliset, joten mediamylläkkä oli valmis alkamaan.

Mainos alkaa

Liigan kurinpito joutuikin tiukkaan paikkaan, kun koko kansa seurasi niitistä tulevaa pelikieltoa. Tuomio oli lopulta se, että Lukko-puolustajalle lätkäistiin seitsemän ottelun pelikielto.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että Nemecek suorittaa taklauksen kiekolliseen vastustajaan, Nemecek tulee taklaukseen liukuen, matalassa asennossa ja hänellä käsivarret kiinni vartalossa. Kiekollinen Kivenmäki on tietoinen Nemecekin lähestymisestä. Toisaalta taklauksessa tapahtuu Nemecekin olkapäästä osuma taklattavaa päähän. Delegaatio toteaa, että taklaus on säännössä 124 tarkoitettu vastustajan päähän kohdistunut taklaus, kurinpidon tiedotteessa todetaan.

Nemecek huilaa kaikki loput runkosarjan ottelut, minkä lisäksi väliin jää myös pudotuspelien avausottelu.

David Nemecek sai seitsemän ottelun pelikiellon

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen Twitteristä!


Pelaajat: ,