Video: Erikoinen tapaus EM-kisoissa – Itävallan kapteeni tukki fyysisesti Marko Arnautovicin turvan, kun tämä solvasi vastustajaa

David Alaba tukkii Marko Arnautovicin suun / Pallomeri.net

EM-kisoissa nähtiin hyvin hämmentävät maalijuhlat, kun Itävallan David Alaba kirjaimellisesti tukki maalintekijä Marko Arnautovicin turvan.

Itävalta voitti sunnuntaina Pohjois-Makedonian lukemin 3–1. Ottelun loppulukemat lähtivät vaihdosta tulleen Marko Arnautovicin jalasta, mutta suuremman huomion vei se, mitä tapahtui hänen maalinsa jälkeen.

Kun Arnautovic maalituuletuksensa aikana huuteli jotain katsomoon ja tv-kameroille, puuttui peliin Itävallan kapteeni David Alaba, joka tarttui kädellään Arnautovicia naamasta ja vaiensi hänet.

Ottelun jälkeen alkoi pikkuhiljaa selvitä myös syy Alaban yllättävälle fyysisyydelle. Sosiaalisessa mediassa levisi syytöksiä Arnautovicin rasistisesta käytöksestä. Verkkolehti The Athleticin mukaan Arnautovicin on epäilty käyttäneen rasistista kieltä muun muassa vastustajan albanialaistaustaista Egzon Bejtulaita kohtaan.

Maalin jälkeen Arnautovic kävi kiivasta sananvaihtoa Pohjois-Makedonian Gjanni Alioskin kanssa. The Athleticin mukaan Alioski on Bejtulain tapaan albanialaissyntyinen, kun taas Arnautovic on serbialaistaustainen. Serbian ja Albanian välillä, kuten myös Serbian ja Pohjois-Makedonian välillä, on ollut rajuja jännitteitä historiallisten ja poliittisten tapahtumien vuoksi.

Otteun jälkeisissä haastatteluissa Arnautovic myönsi käyttäneensä rajua kieltä, mutta kiisti rasismin, kertoo muun muassa saksalaislehti Süddeutsche Zeitung.

– Tietenkin siellä sanottiin asioita, jotka loukkasivat minuakin. Se oli tunteellinen kamppailu. Kaikille ihmisille, jotka tunsivat itsensä loukatuksi, olen pahoillani, olen pahoillani, olen pahoillani, Arnautovic sanoi.

Kaikesta päätellen Arnautovic on mennyt ainakin harmaille alueille solvaustensa kanssa, sillä hän pyysi sanojaan anteeksi Instagram-tilillään.

– Eilen tunteikkaan pelin tiimellyksessä sanottiin sanoja, joita haluan pyytää anteeksi – etenkin ystäviltäni Albaniassa ja Pohjois-Makedoniassa. Haluan sanoa yhden asian selvästi: En ole rasisti! Minulla on ystäviä melkein jokaisessa maassa ja tuen kaikkea moninaisuutta. Kaikki, jotka tuntevat minut, tietävät sen, Arnautovic selitteli.

Itävallan kapteeni David Alaba joutuu fyysisesti käymään käsiksi ja tukkimaan Marko Arnautovicin suun:

https://twitter.com/jnascim/status/1404427543852294151

Katso myös: Video: Tshekin Patrik Schick iski uskomattoman osuman – osui puolesta kentästä Skotlantia vastaan


Pelaajat: ,
Joukkueet: