Video: Erotuomari Darren Drysdale haastoi pelaajaa fyysisesti – FA nosti syytöksen, media tuomitsi, mutta faneilta tulee tukea

Erotuomari Darren Drysdale / Pallomeri.net

Englantilainen erotuomari Darren Drysdale joutui myrskyn silmään haastettuaan fyysisesti Ipswichin pelaajaa.

Erotuomari Darren Drysdale nousi otsikoihin tiistai-illan League One -kierroksella pelatun Ipswich-Northampton ottelun jälkeen otettuaan verbaalisesti ja myös hieman fyysisestikin yhteen Ipswichin Alan Judgen kanssa.

Judge yritti sukeltaa joukkueelleen pilkkua ottelun lisäajalla ja suuttui Drysdalelle, kun tämä ei viheltänyt rankkaria. Judge käveli pontevasti kohti Drysdalea osoittaen tätä sormella, mutta Drysdale ei ollut lainkaan kiinnostunut vastaanottamaan Judgen mussutusta.

Drysdale painoi päänsä Judgen otsaan tavalla, jota usein näkee pelaajien keskinäisissä kahinoissa. Tämän jälkeen pelaajat repivät osapuolet nopeasti erilleen ja Drysdale nosti Judgelle keltaisen kortin sukeltamisesta.

Mainos alkaa

Drysdale pyysi tapausta anteeksi keskiviikkona.

– Voin vain pyytää anteeksi Alanilta ja Ipswichiltä. Ymmärrän täysin kuinka tärkeää on, että erotuomari pystyy pitämään tunteensa kurissa ottelun aikana ja keskustelemaan pelaajien kanssa aina ammattimaiseen tyyliin. Olen pahoillani, etten toiminut niin, Drysdale totesi lausunnossaan.

Ipswichin valmentajan Paul Lambertin mukaan Drysdalen toiminta oli ”anteeksiantamatonta” ja hän vaati tapauksen käsittelyyn ottamista. Lisäksi vahvasti omiensa puolta pitänyt valmentaja haluaisi jalkapalloliitto FA:n puuttuvan myös Drysdalen ottelussa antamaan punaiseen korttiin.

FA ilmoitti keskiviikkona, että Drysdalea syytetään ”sopimattomasta käytöksestä” ja hänellä on 4. maaliskuuta asti aikaa vastata syytteeseen.

Drysdalelle tukea yllättävältä taholta

Useat toimittajat ja kolumnistit ovat lytänneet Drysdalen toiminnan ja pitäneet kiinni siitä, ettei tuomarin pokka saisi pettää nähdyn kaltaisella tavalla missään olosuhteissa.

Hämmentävästi Drysdale on saanut myös tukea siltä kansanosalta, joka yleensä on tuomareiden suuntaan kaikken armottomin, eli jalkapallofanit ovat asettuneet laajalti puolustamaan Drysdalen toimintaa.

Monien fanien mielestä pelaajien öykkäröinti on mennyt liian pitkälle ja heillä riitti ymmärrystä Drysdalea kohtaan.

– Lisää tätä! Hän on tuomari, hänellä on kortit ja hän määrää tahdin. Olen lopen kyllästynyt pelaajiin, jotka saavat mesota tuomarille ja selviävät siitä kuin koira veräjästä, eräs Twitter-käyttäjä kirjoitti.

– Miten ihmeessä tuomarista tehtiin tässä konna? Pelaajat tulee laittaa kuriin. He antavat tuomarille rapaa koko pelin aivan kuin he saisivat tehdä ja sanoa mitä heitä sattuu huvittamaan, toinen lisäsi.

– En ole varma mitä tuossa sanottiin, mutta jokainen näkee, että pelaaja liikkuu ensin aggressiivisesti tuomaria kohti. Tuomarit ovat helppoja kohteita idiooteilla, mutta hän vain nosti kortin ja jatkoi peliä sen jälkeen, totesi puolestaan eräs Drysdalen tukija.

Eräs fani puolestaan tunnusti sen, että Drysdale ylitti sopivuuden rajoja, mutta jakoi silti ymmärrystä kovassa paineessa työskentelevää tuomaria kohtaan.

– Henkilökohtaisesti minulla ei ole ongelmaa tuon kanssa. Hän teki ehkä hiukan liikaa puolustaakseen asemaansa, mutta hän on saanut rapaa pelaajilta vuosia. Pidin muutenkin enemmän entisaikojen tuomareista, jotka sanoivat kuinka asiat ovat. Jos kielenkäyttö on tasapuolisen raakaa silloin kun yleisö ei ole lähellä, niin se sopii minulle, hän pohti.

Erotuomari Darren Drysdale haastaa fyysisesti Ipswichin Alan Judgea:

Katso myös: Englantilainen erotuomari Darren Drysdale joutui myrskyn silmään haastettuaan fyysisesti Ipswichin pelaajaa.