Video: Jordan Spieth romahti takaysillä – Danny Willet Mastersin voittoon

Danny Willet Masters Golf voittaja Pallomeri.net

Englannin Danny Willet voitti yhdysvaltain Augustassa pelatun, kauden ensimmäisen Major-turnauksen, The Mastersin. Todellisen tuhkimotarinan Englantilaisen voitosta tekee se, ettei hänen pitänyt edes osallistua turnaukseen, sillä hänen vaimo oli viimeisillään raskaana. Lapsi kuitenkin syntyi jo 30. maaliskuuta ja Willet päätti viime hetkellä lähteä mukaan.

-Ei sitä voi sanoin kuvata, mitä tapahtuu ja mitä olemme juuri saavuttaneet. Ei ole ollut lainkaan hullummat viimeiset 12 päivää, Willet sanoi voittonsa jälkeen

Willet käytti neljänä päivänä yhteensä 283 lyöntiä, mikä on viisi alle kentän ihannetuloksen. Jaetulle toiselle sijalle sijoittuneet Jordan Spieth ja Lee Westwood selvittivät kentän 286 lyönnillä (-2), ja kolmossijaa jakoivat tuloksella -1 Paul Casey, J.B Holmes ja Dustin Johnson.

Toista peräkkäistä Masters-voittoaan jahdannut Spieth oli tiukasti voitossa kiinni vielä takaysille lähdettäessä. Miehen turmioksi koitui lopulta kentän 12. väylä, jossa hän löi pallon kahdesti veteen. Amerikkalainen käytti tähän par-3-reikään peräti 7 lyöntiä.

Hieman suolaa Spiethin haavoihin hierottiin vielä kisan jälkeen, kun hän joutui hallitsevan mestarin ominaisuudessa pukemaan voittajan vihreän takin Willetin ylle.

Willetille voitto oli ensimmäinen Major-turnauksissa. Kisan lopullisen tulostaulukon vot katsoa TÄSTÄ (Masters.com).

Danny Willet saa vihreän takin: