Video: Daniel Ricciardo sai aikarangaistuksen – miehen reaktio kerää ylistystä

daniel ricciardo f1 formula 1 - pallomeri.net

Renaultin Daniel Ricciardo sai sunnuntaina ajetussa Sotshin GP:ssä viiden sekunnin aikasakon, kun hän ohitti tallitoverinsa Esteban Oconin kielletyn alueen kautta.

Venäjän kisa tarjosi yleisölle yllin kyllin erikoisia tapahtumia. Yksi kisan puhuttavimmista tilanteista oli se, kun Mercedeksen Lewis Hamilton sai jo ennen kisaa suorittamistaan kielletyistä starttiharjoituksista 2 x 5 sekunnin aikasakon.

Hamilton ei rangaistustaan ymmärtänyt, minkä hän ilmaisi sekä tiimiradiossa että kisan jälkeisessä haastattelussa.

– Totta kai rangaistus on liioiteltu, mutta sellaista voi odottaa. He yrittävät pysäyttää minut, vai mitä? Olen aika varma, ettei kukaan ole koskaan saanut kahta viiden sekunnin rangaistusta jostain näin naurettavasta. Hamilton kommentoi brittitoimittajille.

Mainos alkaa

Lisäksi Hamilton sai myös kaksi rangaistuspistettä, mikä nosti hänen kokonaissaldonsa 10:een. 12 pistettä kerättyään kuljettajalle napsahtaa yhden kisan ajokielto.

Hamiltonin tapauksessa nämä rangaistuspisteet kuitenkin vedettiin kisan jälkeen takaisin, kun tuomaristo sai selville, että Mercedeksen tallilta oli tullut ohjeistus suorittaa kyseiset harjoitteet. Niinpä Mercedekselle mätkäistiinkin 25 000 euron sakko.

Daniel Ricciardo suhtautui viileästi

Ricciardon suhtautuminen omaan aikasakkoonsa on saanut ylistystä sosiaalisessa mediassa, sillä se oli käytännössä täysin päinvastainen Hamiltonin reaktioon verrattuna.

Tiimiradiossa aussikuskille kerrottiin, että häntä odottaa viiden sekunnin aikasakko.

– Ok. Ajan kovempaa. Se oli minun mokani ja korvaan sen, kuittasi Ricciardo ja sijoittuikin rangaistuksesta huolimatta kisan viidenneksi.

Kisan voitti lopulta Mercedeksen Valtteri Bottas.

Videon voit katsoa myös F1:n Twitterissä.