UFC-pomo Dana White johtaa aivan älytöntä hanketta – tältä näyttää Power Slap League

Power Slap League

UFC-pomo Dana White keksi uuden urheiluhankkeen, joka älyttömyydessään hakee vertaistaan. Hanke kulkee nimellä Power Slap League.

Vapaaottelun kuninkuusluokka UFC:n pääjehu Dana White on saanut Nevadan urheilukomissiolta hyväksynnän uudelle hankkeelleen, joka on ehkä yksi typerimmistä keksinnöistä urheilun historiassa.

Power Slap Leaguena tunnettu uusi “urheilumuoto” on perusidealtaan varsin yksinkertainen. Kaksi ottelijaa seisoo vastakkain ja läpsii toisiaan vuorotellen kasvoihin avokämmenellä. Vastaavista läimimiskilpailuista kuvatut videot ovat keränneet viime vuosina paljon huomiota sosiaalisessa mediassa, mikä on nostanut ”lajin” profiilia.

Ilmeisistä syistä vaaralliselta kuulostavan lajin virallinen hyväksyminen on saanut monilta tahoilta tyrmistyneen vastaanoton. Semminkin, kun viime vuonna läimimisen vaaroista saatiin hyvin konkreettinen ja surullinen todiste, kun puolalainen Artur Walczak kuoli menetettyään tajuntansa vastaavanlaisessa ottelussa.

Jos läimimisotteluiden aiheuttama huoli ei tule yllätyksenä, niin aika lailla yhtä vähäisenä yllätyksenä tuli se, ettei White piittaa Power Slap Leaguen saamasta kritiikistä pätkääkään.

– Nyrkkeilyottelussa urheilijoita lyödään 300–400 kertaa ottelussa. Näitä tyyppejä läimäistään kolmesti. Ja sitten nämä idiootit jaksavat valittaa urheilukomissiosta. Komissio teki oikein, ja niin mekin. Me säätelemme tätä lajia ja varmistamme, että se on turvallista kaikille. Monet innostuvat tästä niin kuin vapaaottelustakin. Sääntöjen pitää olla selvät ja lääkärintarkistusten pitää olla tarkkoja, White sanoi MMA Junkie -sivuston haastattelussa.

Bloody Elbow -sivuston haastattelema neurologi Nitin Sethi ampui Whiten puolustelut tylysti alas.

– Olen eri mieltä siitä, että parempi lääketieteellinen valvonta tekisi tästä ”lajista” turvallisempaa. En ole varma, mitä lääkärin on tarkoitus tehdä muuta kuin valvoa taustalta aivotärähdysvammoja, jotka tapahtuvat hänen alaisuudessaan, Sithi latasi.

Tältä näyttää UFC-pomo Dana Whiten täysin järjetön uusi “urheilumuoto” Power Slap League:

Katso myös: Kalle Rovanperä yllätettiin haastattelun yhteydessä – Harri-isän liikuttava videoviesti herkisti mestarin