Valioliiga-säännöt esteenä – Cristiano Ronaldo ei saa pelinumeroksi seiskaa

Cristiano Ronaldo
Kuva: Getty Images

Valioliiga-kausi sai astetta mielenkiintoisemman aspektin, kun Cristiano Ronaldo tekee paluun Manchester Unitedin paitaan yli 10 vuoden tauon jälkeen.

Ronaldon paluu tulee olemaan massiivinen koko sarjan kannalta, vaikkakin Valioliiga on jo entuudestaan maailman suosituin jalkapallosarja.

Heti siirron varmistuttua alkoi spekulaatio siitä, millä numerolla Ronaldo tulee Man Unitedissa pelaamaan. Koko uransa käytännössä #7-paitaa kantanut portugalilainen ei saa tuota pelinumeroa ManU:ssa, sillä se on Edinson Cavanin selässä.

Mainos alkaa

Moni varmasti oletti, että pelinumero tietysti vaihtuu Ronaldolle, kuten seuralegendojen ja tähtipelaajien etuihin yleensä kuuluu. Tämä ei kuitenkaan Englannissa ole mahdollista, sillä sarjan säännöt kieltävät pelinumeroiden vaihtamisen rekisteröinnin jälkeen. Cavanille on rekisteröity kauden alkaessa pelinumeroksi #7, joten ainoastaan uruguaylaisen kauppaaminen vapauttaisi numeron Ronaldolle.

Tietysti Manchester United voi anoa poikkeuslupaa sääntöjen kiertämiseen, mutta tuota ei ole ainakaan toistaiseksi myönnetty kenellekään.

Sen sijaan Mestarien liigassa Ronaldo voi pukea tutun numeron ylleen, mikäli Cavani suostuu sen portugalilaiselle luovuttamaan.


Pelaajat:
Joukkueet: