Cristiano Ronaldo on miljardin dollarin mies – supertähden tienestit ylittivät historiallisen rajapyykin

Italian olympiakomitea Napoli Cristiano Ronaldo Juventus / Pallomeri.net

Cristiano Ronaldo on ansainnut uransa aikana yli miljardi dollaria. Hänestä tuli ensimmäinen joukkueurheilija, joka ylittää kyseisen rajapyykin.

Talouslehti Forbes uutisoi, että Cristiano Ronaldo on historian kolmas urheilija, joka puhkoo tienesteillään miljardin dollarin rajapyykin. Ronaldo teki samalla myös historiaa ollen ensimmäinen jalkapalloilija ja ylipäätään joukkuelajien urheilija, joka on päässyt miljarditasolle.

35-vuotias Juventuksen supertähti siirtyy nyt samaan kategoriaan golfari Tiger Woodsin ja nyrkkeilijä Floyd Mayweatherin kanssa. Ronaldo on tienannut pelaamalla muhkeat 650 miljoonaa dollaria seitsemäntoista ammattilaiskautensa aikana. Forbesin mukaan nykyisen sopimuksensa päättyessä vuonna 2022 on Ronaldo yltänyt palkkatuloissaan jo 765 miljoonaan dollariin. Loppuosa Ronaldon miljardista on peräisin mainos- ja sponsorituloista.

Ronaldon kilpakumppani Lionel Messi on tienannut palkkana 605 miljoonaa, joten hänkin on kelpo takamatkalla. Ainoa joukkuelajien urheilija, joka pääsee lähellekään futarikaksikkoa, on vuonna 2016 uransa lopettanut baseball-pelaaja Alex Rodrguez, jonka palkkapussi kohosi huimaan 450 miljoonaan dollariin. Forbes ei jutussaan maininnut Messin tai Rodriguezin mainos- ja sponsorituloja.

Mainos alkaa

Tsekkaa myös: Video: Häikäisevä maali Vietnamin liigassa – Brassihyökkääjä latasi aivan armottoman kanuunan


Pelaajat:
Joukkueet: