Tähtimaalivahti Corey Crawford päätti NHL-uransa karmivissa olosuhteissa – “Tulin melkein hulluksi”

Corey Crawford

Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Corey Crawford kertoi tuoreessa haastattelussa kuinka karulla tavalla hänen uransa loppui.

Kaksi kertaa urallaan Stanley Cupin voittoa Chicago Blackhawksin paidassa juhlinut maalivahti Corey Crawford avautui The Athleticin haastattelussa uransa äkillisestä lopusta.

Kaikki vaikutti ulospäin hyvältä vielä, kun Crawford allekirjoitti pitkän Chicago-pestin jälkeen vuoden 2020 lokakuussa kahden vuoden ja noin seitsemän miljoonan euron arvoisen sopimuksen New Jersey Devilsin kanssa. Hän ei kuitenkaan pelannut New Jerseyssä yhtään ainutta ottelua. Crawford ilmoitti uransa päättymisestä lopulta tammikuussa 2021.

– En pystynyt henkisesti hoidon ja kaikkien lääkkeiden jälkeen tekemään enempää. Se on raskasta, mutta rehellisesti sanottuna hiukan tuskallista, koska kukaan tiedä, millaista se on. Olin loppu. Tulin melkein hulluksi ja en melkein itsekään ymmärtänyt. Oli niin paljon lääkkeitä ja niiden lopettaminen oli vieläkin pahempaa. Oli kauheaa laittaa New Jersey sellaiseen tilanteeseen. Minusta ei kuitenkaan ollut heille mitään apua, Crawford kertasi.

Crawfordin mukaan hänellä oli kosolti motivaatiota jatkaa pelejä New Jerseyssä, mutta tämä ei kuitenkaan toteutunut loukkaantumisten takia.

– On todellakin raskasta, että se loppui sillä tavalla. Se oli kuitenkin oikea ratkaisu minulle. Käytin paljon lääkkeitä, kaikkea rauhoittavia, joita he minulle antoivat. Otin osaa niistä päivittäin. Tulin lopulta siihen pisteeseen, jossa jouduin lopettamaan henkisen terveyteni takia, että voisin olla oma itseni. Siinä oli kyse polttopisteen saavuttamisesta, jotta sain asiani kuntoon perheeni kanssa, Crawford totesi.

Crawford on tällä hetkellä selkäleikkauksen tarpeessa, eikä voi enää pelata jääkiekkoa edes höntsämielessä. Crawfordin mukaan vahvat kipulääkkeet vaikuttivat hänen suuresti. Lisäksi Chicagosta pois siirtyminen kalvaa häntä yhä.

– Lääkärit laittoivat minuun niin monia asioita. Voin todella huonosti ja olin ahdistunut aivotärähdykseni jälkeen. Käytin lääkkeitä ja sitten en käyttänyt. Lääkkeiden lopettamisen jälkeen oireet pahentuivat. Se on kauheaa. Jos voisin olla ilman, niin tekisin niin. Olen kuitenkin iloinen ja kiitollinen, että sain pelata Chicagossa. Unelmani nuorena oli pelata NHL:ssä ja voittaa Stanley Cup. Siirron jälkeen itkin useita päiviä. Olin murtunut. En ole puhunut kenenkään taustahenkilön kanssa siitä. Emme ole kuitenkaan velkaa toisillemme mitään. Olisin halunnut sen olevan vähemmän bisnestä, Crawford sanoi.

Tsekkaa myös: Jäätävä rannari! – Joakim Kemell täräytti voittomaalin napakalla kudilla AHL:ssä