Copa Libertadoresin finaali pelataan 9. joulukuuta Madridissa

Copa Libertadoresin Boca Juniors harjoitukset - Pallomeri.net

River Platen ja Boca Juniorsin välinen Copa Libertadoresin taisto on puhuttanut ympäri maailmaa, sillä toinen osaottelu jouduttiin perumaan dramaattisen välikohtauksen seurauksena.

Copa Libertadoresin finaalien ensimmäinen osaottelu päättyi numeroihin 2-2 ja odotukset toisen osaottelun alla olivat suorastaan infernaaliset. River Platen kotiottelua ei kuitenkaan koskaan päästy pelaamaan, kun joukkueen kannattajat hyökkäsivät Boca Juniorsin pelaajia kuljettaneen bussin kimppuun. Välikohtauksessa loukkaantui useampia Boca Juniorsin pelaaja, joten ratkaiseva finaali jouduttiin siirtämään uuteen ajankohtaan.

Buenos Airesissa tilanne ottelun ympärillä on niin herkkä, että ottelua ei pystytä järjestämään Argentiinassa. Näin ollen finaali oli siirrettävä ulkomaille ja uutena pelipaikkana toimii Real Madridin kotipyhättö Santiago Bernabeu, jossa peli tullaan pelaamaan sunnuntaina 9. joulukuuta.

Uuden pelipaikan hyväksyivät molemmat seurat sekä turnauksen järjestävä Etelä-Amerikan jalkapalloliitto eli CONMEBOL. Tämän lisäksi kamppailun pelaamiseen Madridissa tarvittiin myös Espanjan hallituksen hyväksyntä, sillä finaalin huomioarvo ympäri maailmaa on niin hurja. Tähän päälle, kun lisätään vielä aikaisemmat tapahtumat, niin kyseessä tulee olemaan massiivinen tapahtuma.


Joukkueet: ,