Connor McDavid järisyttää NHL:ää – paras tulokas vuosikymmeneen

Edmonton Oilers kuulutti tämän kesän varaustilaisuudessa ensimmäisenä nimenä Connor McDavidin. Valinta ei varmasti yllättänyt ketään, sillä jokainen jääkiekkoa seurannut ihminen tietää varmasti tämän nuorukaisen lahjat, mutta mihin kaikkeen hän pystyykään?

McDavid on ollut kiekkokansan tietoisuudessa jo kauan ja junioritähteä on seurattu jo vuosien ajan. McDavid sai muun muassa kesällä 2012, historian kolmantena pelaajana, poikkeusluvan pelata OHL:ää jo 15-vuotiaana. Ensimmäisellä OHL-kaudellaan nuorukainen naputtelikin mukavasti yli piste per peli -tahdilla.

Viime kausi McDavidillä oli hieman rikkonainen. Superjunnu oli poissa kaukaloista vuodenvaihteessa, kun hän hajoitti ranteensa lyödessään tappelun yhteydessä kätensä pleksiin.

Paljonko hajonnut ranne häiritsi McDavidin kautta? Ei paljoakaan. 47 ottelussa 120 tehopistettä. Käsittämätöntä.

Kentän ulkopuolella McDavidistä on saatu kuva hieman ujona nuorukaisena, mutta samalla hän vaikuttaa varsin määrätietoiselta. Paineet ovat olleet kovat jo monta vuotta ja media on seurannut 18-vuotiasta kiekkoilijaa pitkään, joten korvien väli on myös kunnossa.

Edmonton Oilersin lupaavien nuorten leirillä McDavid ei tuottanut pettymystä. Neljällä neljää vastaan pelatussa päätöspelissä, muita Oilersin varauksia vastaan, McDavid nakutti viisi maalia ottelussa, joka päättyi lopulta 8-6-lukemiin.

McDavidin viidessä maalissa oli jotain ainutlaatuista. Varaustilaisuuden ykkösvaraus väläytteli osaamistaan ja piti muita varattuja pelaajia lähes pilkkanaan. McDavid teki yhden upean läpiajomaalin ja toisessa osumassa hän ohitti Oilersin viime kesän ykköskierroksen varauksen Leon Draisaitlin taitavalla harhautuksella. Harhautuksen jälkeen vauhdilla maalin ympäri ja kiekko vanhanaikaisella sisään.

Tuleva NHL-kausi antaa osviittaa McDavidin taidoista, mutta mihin kaikkeen tämä suuren huomion saanut kiekkoilija vielä pystyykään?

McDavidistä voi kasvaa jopa 2000-luvun paras jääkiekkoilija ja vähintään paras tulokas sitten kauden 2005-2006, kun Sidney Crosby hämmästytti kiekkomaailmaa taidoillaan.

Tähän kyytiin kannattaa hypätä mukaan.