Connor McDavid palkittiin pudotuspelien parhaana – floridalaisyleisö osoitti mieltään kesken juhlien

Conn Smythe Trophy (Connor McDavid)

Edmonton Oilersin Connor McDavid voitti Conn Smythe Trophyn ensimmäisenä hävinneen joukkueen pelaajana 21 vuoteen.

Edmonton Oilersin kapteeni Connor McDavid valittiin odotetusti pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi, mutta mestaruus jäi kuitenkin saavuttamatta, sillä Florida Panthers voitti mestaruuden trillerimäisessä seiskapelissä maalein 2-1.

Kun NHL:n komissaari Gary Bettman julkisti McDavidin valinnan pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi, floridalaisyleisö osoitti rajusti mieltään ja buuasi valinnalle. McDavid oli jo pukukopissa, kun kuulutus tapahtui, joten hän ei saapunut pokkaamaan palkintoa.

Mainos alkaa:

McDavidin valintaa on kuitenkin vaikea pitää perusteettomana. Pelkästään finaalisarjassa McDavid teki tehot 3+8. McDavid paukutti 25 pudotuspelissä tehot 8+34=42 pistettä ja voitti pudotuspelien pistepörssin ylivoimaisesti. McDavidin saldo on NHL:n historian kolmanneksi kovin pudotuspeleissä. Asian laittanee perspektiiviin se fakta, että ainoastaan Wayne Gretzky ja Mario Lemieux ovat tehneet hurjempaa jälkeä.

McDavid on myös vasta historian toinen kenttäpelaaja, joka voitti arvokkaimmalle pelaajalle myönnettävän Conn Smythe Trophyn finaalisarjan hävinneessä joukkueessa. Ensimmäisen kerran tämä tapahtui vuonna 1976, kun Philadelphia Flyersin hyökkääjä Reggie Leach pokkasi pystin. McDavid on historian kuudes palkinnon voittaja, joka voittaa sen finaalisarjan hävinneen joukkueen riveissä.

Edellisen kerran tämä tapahtui vuonna 2003, kun Mighty Ducks of Anaheimin maalivahti Jean-Sebastian Giguere pelasi ilmiömäiset pudotuspelit ja voitti lopulta myös Conn Smythe Trophyn. Anaheim hävisi tuolloin finaalisarjan New Jersey Devilsille seitsemännessä ottelussa.

Connor McDavid julistetaan Conn Smythe Trophyn voittajaksi, eikä floridalaisyleisö varsinaisesti arvosta valintaa:

Katso myös: Eetu Luostarinen oli yksi todellisista Stanley Cup -sankareista – teki kaksi massiivista torjuntaa päätöserässä


Pelaajat:
Joukkueet: