16-vuotias Connor Bedard iski neljä häkkiä Itävallan verkkoon ja rikkoi Wayne Gretzkyn ennätyksen

Connor Bedard Kanada U20

Kanadan 16-vuotias superlupaus Connor Bedard kasvatti mainettaan U20 MM-kisoissa rikkomalla Wayne Gretzkyn ennätyksen.

Kanada luisteluttaa U20 MM-kisoissa tänäkin vuonna jäälle perinteiseen tyyliinsä joukkueen, josta löytyy iso liuta tulevia NHL-tähtiä. Yksi koko MM-turnauksen kiinnostavimmista nimistä on vasta 16-vuotias Connor Bedard, josta povataan vuoden 2023 NHL-draftin kärkinimiä. Bedardin tasosta kertoo myös se, että hän on vasta historian seitsemäs 16-vuotias peluri, joka valitaan Kanadan MM-joukkueeseen.

Bedard kasvatti superlupauksen mainettaan, kun Kanada takoi Itävaltaa turpaan maalein 11-2 ja liekeissä ollut Bedard painoi niistä neljä. Näin hänestä tuli ensimmäinen 16-vuotias kanadalainen hattutempun tehnyt pelaaja sitten vuoden 1977, jolloin eräs Wayne Gretzky onnistui samassa tempussa.

Bedard kuitenkin pisti siis vielä yhdellä maalilla paremmaksi, joten hän vei kaikkien aikojen parhaana pidetyn pelaajan nimissä olleen ennätyksen itselleen. Samalla hänestä tuli kisahistorian nuorin neljä maalia yhdessä ottelussa tehnyt pelaaja. Nämä faktat tuskin ainakaan laannuttavat häneen kohdistuvaa hehkutusta, mutta Bedard itse pitää jalat tiukasti maassa.

– Tämä oli yksi ottelu, enkä usko, että tulen keräämään 2 800 pistettä NHL:ssä. On todella makeaa kuulla silti oma nimeni mainittavan hänen rinnallaan. Se on hyvä juttu, mutta meillä on vielä pitkä matka mentävänä tässä turnauksessa, Bedard totesi tyynesti tv-kanava Sportsnetin haastattelussa.

Connor Bedard iskee neljästi ja rikkoo Wayne Gretzkyn nimissä olleen yhden ottelun maaliennätyksen:

Tsekkaa myös: Umpisurkea tilanne! USA joutui luovuttamaan U20 MM-kisojen ottelun Sveitsiä vastaan


Joukkueet: