Video: Käsittämätön tuomarifarssi – paitsiomaali hyväksyttiin ja Columbus sai jäähyn, joka peruttiin erätauolla

Columbus-Carolina tuomarifarssin aiheutti harjoittelija / Pallomeri.net

Columbus Blue Jacketsin ja Carolina Hurricanesin välinen maali-iloittelu piti sisällään kauden karuimman tuomarivirheen.

Columbus Blue Jacketsin ja Carolina Hurricanesin sunnuntai-iltana Suomen aikaa pystyyn lyömä ilotulitus oli heittämällä yksi alkukauden viihdyttävimmistä NHL-peleistä.

Maalikarkelot jättivät kuitenkin ikävän sivumaun, sillä mukaan mahtui myös kauden hämmästyttävin tuomarivirhe. Carolina meni toisen erän lopulla 4-3-johtoon, mutta Columbuksen mielestä maalia edelsi paitsio, joten päävalmentaja John Tortorella käytti haasto-oikeuttaan.

Tällä hetkellä ei ole tietoa mitä kuvia paitsion tuomitsematta jättänyt linjatuomari sai NHL:n tilannehuoneesta nähdäkseen, mutta ainakin ottelun tv-lähetyksessä näkyi kuvaa kahdesta eri sisäänviennistä.

Mainos alkaa

Ensimmäisessä kuvassa, joka oli oikeasta tilanteesta, ei voinut satavarmaksi todeta paitsiota. Toisessa tv-lähetyksessä näytetyssä kuvakulmassa näkyy tilanne selkeästi, mutta kyseessä oli aivan toinen tilanne.

Joka tapauksessa linjatuomari oli varma asiastaan varsin nopeasti, joten maali hyväksyttiin ja Columbus sai tilanteesta kahden minuutin rangaistuksen pelin viivyttämisestä, kuten säännöt sanovat koskien tapauksia, joissa haasto ei mene läpi.

Erätauolla tapahtumat saivat kuitenkin täysin poikkeuksellisen ja ennenkuulumattoman käänteen. Kolmas erä alkoikin täysin viisikoin ja Columbuksen saama rangaistus, tai tarkemmin ottaen jäljellä olleet 45 sekuntia, oli peruttu. Carolinan vääryydellä tekemä maali toki jäi voimaan.

NHL tiedotti myöhemmin, että erätauolla Columbukselle ilmoitettiin, että jäähy on otettu pois vääränä tuomiona ja että maali olisi pitänyt hylätä, mutta kommunikaatiokatkoksen vuoksi peli ehti jatkua ennen kaikkien videoiden katsomista.

Oikea ja samalla linjatuomarilta mitä ilmeisimmin näkemättä jäänyt kuvakulma paljasti paitsion kristallinkirkkaasti, joten virhe oli valitettavasti hyvin räikeä, eikä millään tavalla tulkinnanvarainen.

Muun muassa itse kaksi maalia pelissä tehnyt Columbuksen Patrik Laine kävi asiasta varsin kuumana ottelun jälkeen.

– Se on isoin vitsi, jonka olen koskaan nähnyt. Pelin olisi pitänyt olla 3–3 eikä 4–3, joten sitä oli vaikea niellä. Mutta virheitä sattuu ja niistä pitää päästä yli, Laine sanoi medialle.

Columbus kokee vääryyttä, kun haaston yhteydessä sattuu karmiva tuomarivirhe:

Katso myös: Video: Patrik Laine tykitti kaksi fantastista osumaa Carolinaa vastaan


Joukkueet: ,