Hämmentävä tapaus – Colorado Avalanchen maali näytti selvältä paitsiolta, mutta meni läpi videotarkistuksessa

Colorado Avalanchen Cale Makar

NHL:n Läntisen konferenssin avausfinaalissa nähtiin hyvin erikoinen tilanne, kun Colorado Avalanchen paitsiolta näyttänyt maali hyväksyttiin.

Colorado Avalanche ja Edmonton Oilers pistivät hurjastellen NHL:n läntisen konferenssin ensimmäisessä finaalipelissä, kun ottelussa paiskottiin yhteensä 14 häkkiä ja Avalanche voitti pelin maalein 8-6.

Illan puhuttavin hetki koettiin aivan avauserän lopussa, kun Avalanchen Cale Makar painoi kiekon yläpesään komealla rannevedolla. Mielenkiinto ei kuitenkaan kohdistunut itse viimeistelyyn, vaan siihen mitä tapahtui ennen maalin syntymistä.

Oilers-valmennus näet haastoi osuman paitsiona, mutta maali hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen. Päätös vaikutti päällisin puolin hyvin hämmästyttävältä, sillä maali näytti olevan päivänselvä paitsio. Avalanche-hyökkääjä Valeri Nichuskin oli selvästi yhä hyökkäysalueen puolella, kun kiekko ylitti viivan.

Tässä tultiinkin seikkaan, joka monille ottelua seuranneille ja päätöstä ihmetelleille ei ollut aivan selvää pässinlihaa. Maalin hyväksyminen nimittäin perustui kiekonhallintaan. Linjatuomarit tulkitsivat tilanteen niin, että Makar siirsi kiekon siniviivan yli, mutta kiekko ei ollut hänen hallussaan sillä hetkellä, kun kiekko ylitti viivan. Makar siis tuomareiden näkemyksen mukaan koski kiekkoon ja otti sen siten haltuunsa vasta, kun Nichuskin oli ehtinyt siniviivan päälle ja pois paitsiosta.

Avalanchen Cale Makar tekee maalin, joka vaikuttaa päällisin puolin vahvasti paitsiolta, mutta maali jäi lopulta voimaan:

Sportsnetin lähetyksessä avattiin syyt maalin hyväksymiselle:

Katso myös: Colorado ja Edmonton järjestivät mielettömät maalijuhlat – runsasmaalisin konferenssifinaali 37 vuoteen


Pelaajat:
Joukkueet: