Colorado teki kyseenalaista historiaa – kolhi Stanley Cup -pystiä jo jäällä ensimmäisenä joukkueena koskaan

Colorado Avalanche

Colorado Avalanche voitti maanantain vastaisena yönä Stanley Cupin ja pokaali saatettiin epähuomiossa välittömästi remonttikuntoon.

Colorado Avalanche voitti Stanley Cupin historiansa kolmannen kerran, kun Tampa Bay Lightning joutui toteamaan Avalanchen paremmakseen kuudennen finaalin jälkeen. Edellisen kerran kannu on matkannut Denveriin vuonna 2001 ja kun mestarijoukkuetta on rakennettu hitaasti mutta varmasti, niin voiton hetkellä oli odotettavaakin, että juhlat olisivat riehakkaat.

Sitä ne todella olivat, mutta matkaan mahtui mukaan myös kömmähdys, jonka myötä Avalanche teki kyseenalaista historiaa. Kun ratkaisevan pelin kokoonpanosta ulos jäänyt Nicolas Aube-Kubel kantoi pokaalia joukkuekuvaan, menetti hän tasapainonsa ja rysäytti pokaalin jäähän.

Tilanteesta kuvatulla videolla näkyy selvästi kuinka pokaalin pohjarengas menee lyttyyn Aube-Kubelin kohelluksen seurauksena. Myöhemmin Stanley Cup -pokaalista työkseen huolehtivat henkilöt paljastivat paikalla olleille median edustajille, että Avalanche oli ensimmäinen joukkue ikinä, joka onnistuu kolhimaan pokaalia jo jäällä juhliessaan.

Colorado Avalanchesta tuli ensimmäinen joukkue, joka kolhi Stanley Cup -pokaalia jo jäällä juhliessaan:

Katso myös: Colorado voitti Stanley Cupin – Artturi Lehkonen niittasi voittomaalin komealla rannarilla


Joukkueet: