CIES listasi eniten rahaa siirtoihin käyttäneet seurat – Manchester United ylivoimainen ykkönen

CIES bruno fernandes manu manchester united - pallomeri.net
Kuva: Getty Images

Kansainvälinen urheilututkimuskeskus CIES on listannut viimeisen kymmenen vuoden aikana eniten rahaa siirtoihin käyttäneet jalkapalloseurat.

Jalkapallomaailmassa on viimeisten vuosien aikana laitettu rahaa haisemaan aivan pimeitä summia. CIES kävi läpi kaikki viimeisen kymmenen vuoden aikana tehdyt siirrot ja listasi eniten rahaa maksaneet joukkueet.

Listauksessa on huomioitu sekä ostot että myynnit, joten summa on näiden erotus. Eniten rahaa siirtoihin on laittanut Manchester United, joka on käyttänyt uusiin pelaajiin rahaa peräti 1,4 miljardia euroa. Man United onkin ylivoimainen ykkönen, sillä toisena oleva Chelsea on käyttänyt rahaa 1,033 miljardia euroa. Kolmas miljardin rajan rikkova seura on PSG.

Kymmenen kärjessä on peräti seitsemän Valioliiga-seuraa, sillä tämän lisäksi listauksesta löytyvät Arsenal, Manchester City, Newcastle, Tottenham ja West Ham. Muista maista listalle mahtuu Barcelona sekä AC Milan.

Tästä näkee hyvin sen, että raha ei tuo suoraa menestystä kentälle, sillä esimerkiksi Manchester United ei ole voittanut ainuttakaan merkittävää pystiä viimeisten vuosien aikana. Myös Chelsea on ajautunut viimeisten vuosien aikana kriisiin, kun taas PSG:n haave Mestarien liigan voitosta on romuttunut vuosi toisensa perään.

CIES: Eniten rahaa siirtoihin käyttäneet seurat:

https://twitter.com/CIES_Football/status/1699351732990411129?s=20

Joukkueet: