100 metrin hallitseva maailmanmestari Christian Coleman kahden vuoden kilpailukieltoon – urheilijalta noloa selittelyä

Christian Coleman 100m kilpailukielto - pallomeri.net

100 metrin hallitseva maailmanmestari Christian Coleman on asetettu kahden vuoden kilpailukieltoon oikeiden olinpaikkatietojen ilmoittamatta jättämisestä.

Kansainvälisessä yleisurheiluliitossa IAAF:ssä urheilun etiikkaa valvova yksikkö AIU tiedotti asiasta tiistaina.

– Mielestämme tapauksessa ei ole lieventäviä asianhaaroja, jotka voisivat lyhentää kahden vuoden pannaa, AIU tiedotti.

Mainos alkaa:

Coleman on jo aiemmin urallaan välttänyt täpärästi kyseisen kaltaisen pidemmän kilpailukiellon, mutta jo ennen tiistaista päätöstä hän on ollut väliaikaisessa kilpailukiellossa, joka alkoi kesällä.

– Tässä tapauksessa urheilijan käytös on ollut parhaimmillaan hyvin varomatonta ja pahimmillaan harkitsematonta, AIU sanoi.

Jouluostokset menivät dopingtestin edelle

Esimerkki tästä saatiin jouluna 2019. Colemanin olisi tullut olla talollaan 9. joulukuuta klo 19:15-20:15 dopingtestausta varten. Testaajat olivat paikalla koko tunnin ajan, mutta sprintteriä ei näkynyt.

Coleman väitti, että oli saapunut talolle hieman ennen tunnin aikaikkunan umpeutumista, mutta hän jäi tästä valheesta kiinni jopa melko nololla tavalla, kun kaupan kuitit osoittivat miehen tehneen ostoksia vielä aikaikkunan sulkeutumisen jälkeenkin.

Coleman yritti vedota myös siihen, etteivät dopingtestaajat olleet soittaneet hänelle, mutta kuten AIU huomautti, testaajien ei tarvitse tätä tehdä.

– Hän välttyi kilpailukiellolta niukimmalla mahdollisella tavalla aiemmin. Olisi voinut luulla, että hän olisi oppinut tästä, mutta niin ei todellakaan tapahtunut, AIU totesi.

Mieheltä oli jäädä väliin jo viime vuoden Dohan MM-kisat hänen tehtyään useita olinpaikkarikkomuksia, mutta tuolloin USA:n antidopingjärjestö äkisti päättikin, ettei rikkomuksia sittenkään ollut tapahtunut. Coleman pääsi kisaamaan voittaen kultaa niin 100 metrillä kuin pikaviestissäkin.

Tuore kilpailukielto tarkoittaa samalla sitä, että 24-vuotiaalta Colemanilta jää väliin Tokion olympialaiset. Coleman voi kuitenkin vielä valittaa tuomiosta urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen (CAS).


Pelaajat: