Huippusprintteri Christian Coleman vapautettiin dopingepäilyistä ja juoksee Dohassa

Christian Coleman

100 metrin tämän kauden tilastoykkönen Christian Coleman on saanut huojentavia uutisia, kun häneen kohdistetut dopingepäilyt on vedetty takaisin.

USA:n antidopingjärjestö USADA tiedottaa vapauttaneensa tähtisprintteri Christian Colemanin häneen kohdistuneista dopingepäilyistä. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että Coleman pääsee osallistumaan Dohan MM-kisoihin. Coleman on lähtee kisoihin 100 metrin ykkössuosikkina.

Elokuun lopulla Colemanin uutisoitiin olleen mahdollisesti pahassa pulassa, kun hänen kerrottiin jääneen viimeisen vuoden aikana testaamatta kolme kertaa puutteellisten olinpaikkatietojen takia.

Coleman taustajoukkoineen ilmoitti tuolloin haastavansa tulkinnan, joka ei ollut kovin yksiselitteinen, koska vyyhdissä oli mukana useita tahoja. Colemanin oli tarkoitus selvittää häneen kohdistuvaa dopingepäilyä välitysmieslautakunnan edessä keskiviikkona, mutta sille ei lopulta ollut tarvetta, koska USADA:n uuden tulkinnan mukaan olinpaikkarikettä ei ole sittenkään tapahtunut.

Mikäli Colemanin olisi todettu syyllistyneen rikkomuksiin, olisi häntä uhannut jopa kahden vuoden mittainen kilpailukielto.