CHL:ää tullaan supistamaan kahdeksalla joukkueella – ”Parantaa tuotetta ja lisää ainutlaatuisuutta”

CHL-pokaali / Pallomeri.net

CHL tiedotti osakaskokouksensa annista. Sarjaa tullaa supistamaan tulevaisuudessa kahdeksalla joukkueella ja pelit jatkuvat varmasti vuoteen 2028 asti.

Jääkiekon mestarien liiga Champions Hockey League supistaa joukkuemääräänsä kaudella 2023–24 kahdeksalla joukkueen verran. Nykyisin 32 joukkueen voimin pelattavassa sarjassa on uuden sopimuksen myötä jatkossa enää 24 osallistujaa. Asiasta päätettiin CHL:n yleiskokouksessa.

– Joukkuemäärän supistaminen parantaa kaukalotuotteen laatua ja lisää sen ainutlaatuisuutta. Tämä johtaa samalla myös suurempaan taloudelliseen kompensaatioon seurojen kannalta, sanoi puheenjohtaja Peter Zahner sarjan julkaisemassa tiedotteessa.

24 joukkueen Mestarien liigassa tulee olemaan joukkueita vähintään 12 kansallisesta sarjasta. Yhdestä kansallisesta liigasta voi olla maksimissaan neljä osallistujaa. Sarjan peli- tai karsintajärjestelmää ei vielä julkaistu.

Mainos alkaa

Lisäksi sarja tiedotti, että pelit tulevat jatkumaan varmasti ainakin kevääseen 2028 asti. Tämän varmisti CHL:n ja sen kumppaniyhtiö Infrontin viisivuotinen jatkosopimus. Tiedotteessa mainitaan myös, että koronatilanteesta huolimatta CHL jäi päättyneestä kaudesta taloudellisesti hieman plussan puolelle.

Lue myös: THN: Scoutit saivat ovelasti NHL-lupauksen avautumaan – ”P****nsin hänen autonsa päälle”